Avarie majoră la rețeaua electrică din Făgăraș

Avarie majoră  la rețeaua electrică în Făgăraș. O mare parte din municipiu s-a aflat în beznă încă de noaptea trecută, de la ora 23.00. În prezent, se lucrează la defecțiunile apărute iar în multe zone, furnizarea electricității s-a reluat. Potrivit primarului Municipiului Făgăraș, au fost solicitate patru autorizații de săpătură în această dimineață, în vederea remedierii defecțiunii. Mii de locuințe, trezoreria, băncile din centru, supermarcheturile, farmaciile, dar și Colegiul Național Radu Negru, corpul A(unde elevii au plecat acasă, la ora 11), Școala și grădinița din Galați( copiii au plecat acasă la ora 10.), Colegiul Național „Doamna Stanca“- parțial- corpul cu sala de sport,  nu au avut electricitate.

De azi dimineață, am dat aviz de săpătură de urgență pentru patru puncte din oraș. Am înțeles că a fost o defecțiune la cablurile de transport curent. Ni s-a spus că vor veni trei firme din Brașov,care vor acționa concomitent pentru a remedia defecțiunile. Este o situație gravă din punctul meu de vedere. Mai multe instituții ale statului, printre care și Trezoreria, nu au funcționat astăzi. 

Depindem de această societate, societate cu capital majoritar de stat și pe această cale, cu toate că am făcut foarte multe solicitări de a prinde în bugetul lor de investiții, de îmbunătățire rețeaua de transport curent în Municipiul Făgăraș. 

Anul acesta, spre toamnă s-au făcut ceva investiții, s-au înlocuit și s-au conectat zona cartierului Tudor, dar nu sunt suficiente, trebuie făcute mult mai multe investiții pentru a nu mai fi în această situație. rețeaua este foarte veche, consumatorii din Făgăraș, datorită tehnicii, și-au mărit puterea de consum și cred că este nevoie să prindă în bugetul lor de investiții să remedieze și modernizeze rețeaua“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.