Un an plin de reușite pentru YouthBank Făgăraș

Toamna aduce după sine nu ultimele raze de soare, dar și aceste momente în care dorim să împărtășim bucuria reușitei noastre, prezentând, pe scurt, activitatea noastră din acest an.

În toamnă anului 2017, ne-am reîntregit echipa. 25 de capete luminate, cu voința și idei de atragere de fonduri s-au pus pe muncă. Mecanismele implementate au fost: „Carnavalul Dovlecelului“, „Jocurile Iepurașului“ unde ne-am distrat cu cei mai mici . Am organizat 3 evenimente culturale – „Licitația de experiențe“, „Întâlnirea pe nevăzute cu o carte“ și „Seara filmelor“.

Am creat steagul simbol ce se regăsește și acum pe Cetatea Făgăraș, “pictat” cu mânuțele a peste 600 de copii, inspirați fiind de oamenii care au ales să ne sprijine la rândul lor pe noi, cei mai mici.

Datorită încrederii și susținerii care ne-au fost acordate, echipele de liceeni care au aplicat în cadrul concursului nostru de proiecte vor putea desfăsura cu alți copii activităti interactive, activități gândite și implementate de către ei.

Inițiatorii primului proiect – –  2 liceeni și un elev de doar 12 ani (creierul proiectului) și-au propus să le ofere copiilor din toate mediile accesul la informația medicală practică. Cum? Prin experimente. Suma finanțată – .
– “The YesTeam” își doresc să combine jocurile interactive cu muzică și activitătile în exterior pentru ca participanții să devină persoane mai deschise, dornice să socializeze și să scape de frici. Suma finanțată – .

Am muncit neobosiți pentru atingerea obiectivului nostru, iar împreună, am reușit! Din fondul rămas, vom continua să finanțăm proiecte ale liceenilor din Țara Făgărașului și ne dorim sa implementăm chiar și un proiect al nostru, al echipei YB.

În această perioadă facem planuri pentru al VI-lea an YB Făgăraș şi te invităm să ne susţii în continuare.

Programul YouthBank oferă tinerilor un cadru în care aceștia să lucreze împreună și să ia decizii privind comunitatea din care fac parte. Anual în România în medie 15 tineri din fiecare oraș în care este implementat programul YouthBank cu vârste între 15 și 20 de ani, cunoscuți ca “cei mai tineri bancheri din România”, constituie, promovează și administrează transparent un fond special destinat finanțării și implementării proiectelor de către liceenii. Este un mecanism prin care sunt încurajate comportamente ale tinerilor legate de filantropie, inițiativă civică și responsabilitate. Programul a fost lansat în 2006 în Cluj-Napoca, fiind implementat de către Asociația pentru Relații Comunitare (ARC) prin Programul de dezvoltare al Fundației Comunitare Cluj, iar în 2013 a luat naștere YouthBank Făgăraș. 

(Ana Maria Chirilă , coordonator YouthBank Făgăraș)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.