Elevii Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“, alături de bunicii de la azil

Cei aproximativ 60 de bătrânei găzduiți de Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice din Făgăraș au avut ieri parte de o mare bucurie. Mai mulți elevi, alături de profesorii lor de la Liceul Teologic Ortodox „Sfântul Constantin Brâncoveanu“,  i-au vizitat și au petrecut timpul cu ei. Pentru bunicii de aici, vizita copiilor înseamnă foarte mult, mai ales că sunt persoane care nu au aparținători, astfel că orice zâmbet sau strângere de mână le înseninează bătrânețea.

 

 

Noi astăzi avem onoarea de a-i primi ca invitați speciali pe elevii Liceului Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“, sub îndrumarea domnului prof. Ciprian Bâlbă. Au pregătit un program artistic și sunt nerăbdători atât bunicii, cât noi, să-i primim. Au fost și cei de la Grădinița Prichindeii iar la sfârșitul săptămânii îi așteptăm și pe elevii de la Aurel Vijoli, care vor aduce fructe pentru bunicii noștri. Pentru ei contează foarte mult prezența copiilor și în fiecare an, am ținut să fie prezenți cât mai mulți la noi“, Corina Filip, asistent social la Centrul Rezidențial pentru Persoane Vârstnice Făgăraș.

Copiii nu au venit cu mâna goală, pentru că săptămâna aceasta este una dedicată legumelor și fructelor. Ei au adunat în cadrul școlii, fructe și legume, pe care le-au donat centrului.

Este a noua ediție a „Săptămânii fructelor și legumelor“, în cadrul strategiei naționale de acțiune comunitară. Împreună cu elevii și profesorii de la Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu“, ne-am mobilizat și am adunat și noi, la liceu, legume și fructe pentru a le aduce acestor bătrâni de la centrul rezidențial, în scopul de a sensibiliza elevii pe care noi îi avem la liceu și totodată de a întări spiritul acesta comunitar, adică tinerii să învețe ceva de la aceste persoane care se află aici și totodată să își dezvolte abilitățile comunitare și sociale“, ne-a spus Aurelian Cârstea, dir. adj. la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“

„Este o acțiune filantropică de la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“ din Făgăraș atât secția teologică, cât și cea pedagogică și am strâns împreună cu elevii și profesorii legume, fructe, fiind „Săptămâna legumelor și a fructelor“ și ne-am gândit să participă în număr mare ca să contribuim și la formarea caracterului elevului, pentru că informații la școală le dăm, dar din activitățile acestea din afara spațiului școlii vor învăța să se formeze.“, ne-a spus pr. Ciprian Bâlbă, prof. la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

Elevii au petrecut timp și cu vârstnicii și le-au prezentat câteva momente comice pregătite special pentru această ocazie.

Au venit trei clase, clasele de a IX-a, atât teologic , cât și pedagogic și clasa a VI-a A și am pregătit cu ei trei momente comice, pentru a-i binedispune pe cei de aici, de la azil și darurile pe care le-au adus copiii sunt formate din fructe și legume, cu suflet le-au adus pentru domnii și doamnele de aici“, ne-a spus Zsuzsa Dull, prof. la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.