Eveniment în premieră, în orașul nostru

foto: Teatrul de Balet Sibiu

Reprezentanții Casei Municipale de Cultură Făgăraș îi invită pe făgărășeni la un eveniment desfășurat în premieră, în orașul nostru. Este vorba despre un spectacol de balet, o gală a Teatrului de Balet Sibiu. Evenimentul care care reunește momente de bucurie, tristețe, dragoste, amuzament și energie, va avea loc joi, 22 noiembrie, de la ora 19.00. Prețul unui bilet este de 10 lei.

Joi, 22 noiembrie, de la ora  19.00, va fi un spectacol de balet. Teatrul de balet Sibiu va veni cu gala de balet pe care au pregătit-o în 2018. Pe scenă va fi și balerina care predă cursul de balet în cadrul Casei de Cultură Făgăraș, Ramona Palade. Vă așteptăm în număr cât mai mare, pentru că astfel de eveniment nu a fost niciodată la Făgăraș“, ne-a spus Diana Gribincea, managerul Casei de Cultură Făgăraș.

Născut în august 2008, Teatrul de Balet Sibiu este constituit oficial din corpul de balet al Casei de Cultură a Municipiului Sibiu, instituţie subordonată Consiliului Local al Municipiului Sibiu, ceea ce-l face să fie o companie unică în felul ei în România.

  • A debutat cu doar zece balerini fondatori, dar numărul lor a crescut constant. Astăzi, dansează la Teatrul de Balet Sibiu patruzeci de dansatori, veniti la Sibiu din toate colțurile lumii. Aceştia au o medie de vârstă de 22 ani şi provin din şcoli, ţări şi continente diferite: Slovenia, Noua Zeelandă, Japonia, Statele Unite ale Americii, Australia, Canada, Marea Britanie, Spania, Franța, Italia, Germania şi bineînţeles România, parte dintre ei membri ai ansamblului încă din 2008.
  • Reprezentaţiile includ atât balete din repertoriul clasic (Lacul Lebedelor, La fille mal gardee, Don Quijote, Giselle, Spărgătorul de nuci, Raimonda, Paquita, Chopiniana), creaţii neoclasice, divertismente și spectacole de dans teatru (Impetus, Angelic, Sînt o babă comunistă, Carmen, Romeo şi Julieta, Pas de quatre, Noaptea Walpurgiei) cât şi lucrări de dans contemporan (Nu mai sunt eu, Einstein, Paria, Simturi – spectacol expoziție, Mandarinul miraculos, Trilogia Ionescu, City Beat).
  • Montarea acestora şi antrenamentul balerinilor au fost asigurate de la bun început de către coregrafi şi maeştri de balet de prestigiu din SUA, Franţa, Germania, Japonia, Franţa şi România, care au contribuit la menţinerea unui nivel tehnic şi artistic ridicat şi la realizarea unor spectacole de succes.
  • In anul constituirii a avut loc şi prima ediţie a Concursului Internaţional de Balet şi Dans Contemporan, la care participarea a devenit treptat tot mai numeroasă şi mai diversă. Aceasta s-a  datorat şi faptului că, de fiecare dată, juriul a fost alcătuit din personalităţi ale lumii dansului din SUA, Franţa, Canada, Rusia, Germania, Coreea, Japonia şi România.
  • Teatrul de Balet Sibiu susţine anual proiecte de anvergură, cu participarea mai multor colective artistice şi a efectuat deja, în scurta sa existenţă, turnee în ţară şi în străinătate

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.