„Ecoatitudine“ , în rândul copiilor din Țara Făgărașului

Elevii din Făgăraș și Țara Făgărașului au învățat să protejeze mediul prin colectarea selectivă a deșeurilor. În plus, au promovat acest lucru acasă, prietenilor, pe rețelele de socializare, cu scopul de a evidenția importanța protejării naturii, prin selecția deșeurilor. Pentru acest lucru, elevii din 5 școli din Făgăraș, una din Șoarș și una din Sâmbăta de Sus, alături de profesorii lor, au fost premiați astăzi, în cadrul proiectului „Ecoatitudine“, proiect desfășurat la nivel național, la care s-a înscris și orașul nostru.

 

 

Astăzi premiem copiii în Făgăraș, pentru faptul că au au participat la proiectul „Ecoatitudine“. Proiectul a fost realizat în parteneriat cu Primăria Făgăraș și operatorul de transport și colectare din Făgăraș, Salco Serv. Evident acest proiect este realizat în parteneriat cu Ministerul Mediului, cu Agenția Națională de Reglementări pentru Servicii Publice și evident avem foarte mulți parteneri financiari, care ne-au ajutat să realizăm acest proiect. Proiectul are două componente: una practică și una teoretică. În partea teoretică, am mers în școli și am realizat „Ora de ecologie“, am prezentat copiilor modalitatea în care se colectează separat deșeurile, urmând ca ei să meargă acasă și să facă împreună cu părinții, bunicii, frații lor această activitatea. Iar latura practică a fost realizată în parteneriat cu Salco Serv, distribuirea de saci, pentru colectarea separată a deșeurilor, pe trei culori: verzi, galbeni și albaștri, urmând ca ei să fie colectați de la populație în momentul în care sunt trecuți în programul de colectare. “, ne-a declarat Stere Cretu, manager de proiect.

Astăzi are loc premierea elevilor care au participat la proiectul „Ecoatitudine“, realizat prima dată anul acesta la Făgăraș. Sperăm să continuăm și să-l facem încă 4-5 ani de acum înainte. Este un proiect de conștientizare a copiilor din școală care să ducă apoi mesajul mai departe acasă, cu privire la selectarea deșeurilor corect.“, ne-a spus Andreea Bobeș. consilier mediu la Primăria Făgăraș

 

 

„Noi ne bucurăm de fiecare dată că sunt copiii prezenți aici, ne bucurăm că învață și ei cum se face reciclarea. Mulțumim și domnului Stere Crețu pentru această campanie „Ecoatitudine“, vă mulțumim și dumneavoastră că sunteți alături de noi în această campanie. Sper ca această campanie să fie un început și să continuăm să reciclăm și să punem separat deșeurile“, ne-a spus Dragoș Bârsă, directorul Salco Serv.

Prin postarea nostră de pe facebook, am încurajat colegii din școală să strângă cât mai multe deșeuri selectiv. Sper prin aceste acțiuni să facem o lume mai curată“, a spus un elev de la Liceul Teologic „Sf. Constantin Brâncoveanu“.

Concursul  acesta a inspirat școala noastră să colecteze cât mai multe deșeuri iar elevii au transmis mai departe mesajul, pentru a avea un mediu mai curat“, a spus un elev de la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“.

Este o acțiune binevenită, mă bucur foarte mult că instituțiile școlare au fost implicate. În ceea ce privește Colegiul Național „Radu Negru“, am participat cu două clase, o clasă a V-a de gimnaziu și clasa a IX- a de liceu. Activitatea respectivă a fost destul de intensă, deoarece după activitatea la nivelul școlii, am popularizat scopul reciclării selective a acestor deșeuri, fiecare diriginte a prezentat activitatea respectivă la nivelul clasei, am luat măsuri la nivelul școlii de colectare, am amplasat recipiente specializate pentru colectare selectivă și bineînțeles o să fie o activitate pe termen lung și bineînțeles prin intermediul copiilor, o să-i sensibilizăm și pe părinți “, ne-a spus Nicolae Postolache, profesor la Colegiul Național „Radu Negru“.

Premiile au fost unele atrăgătoare și toți participanții au primit table magnetice, tablete și seturi de mingi de sport.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.