Vulpea, din nou în oraș. O fată a dat nas în nas cu animalul

foto: SuceavaNews.ro

Vulpea a revenit în cartierul Gării. O fată a dat nas în nas cu animalul, în această seară, în apropierea blocului, unde zilele trecute, vulpea a atacat un făgărășean. Din fericire, întâlnirea nu a fost urmată de vreun incident, pentru că tânăra a făcut cale întoarsă și a fugit. Vânătorii spun că cel mai probabil animalul s-a învățat la mâncarea aruncată de făgărășeni pentru pisici și pe această cale trag un semnal de alarmă și îi sfătuiesc pe oameni să renunțe la acest obicei.

„Vulpile s-au acomodat cu mediul intravilan, intră, ies însă făgărășenii ar trebui să nu mai pună mâncare mai ales seara la pisici, câini, pentru că mirosul atrage animalele sălbatice. Dacă vulpea simte de la distanță mirosul de mâncare, normal că vine să se hrănească. Vulpea respectivă cu siguranță a mai fost acolo, învățată la mâncare. Dacă nu se mai dă mâncare seara pisicilor, atunci vine o dată, vine de două ori și nu mai găsește și nu mai vine“, a spus Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

Camerele de supraveghere au surprins vulpea în timp ce se îndrepta spre locul unde găsește mâncare.

 

 

Reamintim că în seara zilei de 6 noiembrie, un făgărășean care locuiește în Zona Gării s-a speriat de moarte, după ce a fost atacat de o vulpe chiar în fața blocului în care locuiește. Norocul lui a fost ușa lăsată deschisă în scara blocului. 

Făgărășeanul a coborât cu copilul de un an în brațe, pentru a da niște oase pisicilor din fața blocului. Le-a strigat, însă în locul pisicilor și-a făcut apariția o vulpe. A rămas șocat și nu-i venea să creadă ochilor ce vede. Nu a avut timp să se dezmeticească că animalul a sărit asupra lui. Norocul său a fost ușa lăsată deschisă la scara blocului și a reușit să se refugieze acolo. Speriat a intrat în casă și a povestit soției ce a pățit. A încercat să filmeze vulpea din locuință pentru a-i atenționa pe oameni de prezența ei. Vezi VIDEO

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.