Vulpile, o prezență frecventă prin localitățile Țării Făgărașului. Ce măsuri se impun

foto: SuceavaNews.ro

Vânătorii au ajuns aseară în cartierul Gării pentru a verifica zona, însă nici urmă de vulpe. Aceștia spun că animalul s-a retras pe câmp, zonă limitrofă cartierului, de acolo de unde a și venit. După postarea știrii privind atacul vulpii asupra unui făgărășean, mai mulți concitadini au semnalat prezenta vulpilor în cartierele mărginașe ale orașului: în cartierul Creangă,  Combinat și chiar 13 Decembrie. Vânătorii spun că cel mai probabil vulpile s-au obișnuit cu luminile și zgomotul din localități. În satele Țării Făgărașului, este semnalată frecvent prezența acestor animale pe străzi și chiar în gospodării.

„Vulpile s-au acomodat cu mediul intravilan, intră, ies însă făgărășenii ar trebui să nu mai pună mâncare mai ales seara la pisici, câini, pentru că mirosul atrage animalele sălbatice. Dacă vulpea simte de la distanță mirosul de mâncare, normal că vine să se hrănească. Vulpea respectivă cu siguranță a mai fost acolo, învățată la mâncare. Mai mult, am discutat cu reprezentanții Salco Serv și toate containerele să fie ridicate și golite din zonele mărginașe ale orașului, mai ales pe zona Câmpului, Combinat, pentru a nu mai avea  probleme cu mirosul de mâncare, care să atragă urșii la containere.“, ne-a spus Sorin Șuler, șeful AVPS Făgăraș.

Oamenii se tem cel mai mult ca vulpea să nu fi fost turbată. Specialiștii spun că animalele bolnave devin agresive, furioase în momentul in care se apropie cineva. Când criza trece animalul geme, este epuizat, îi curge salivă din gură, are ochii congestionați și injectați, scoate sunete răgușite. După o perioada de 4-7 zile starea animalului se agravează și moare.

Reamintim că aseară un făgărășean care locuiește în Zona Gării s-a speriat de moarte, după ce a fost atacat de o vulpe chiar în fața blocului în care locuiește. Norocul lui a fost ușa lăsată deschisă în scara blocului. 

Făgărășeanul a coborât cu copilul de un an în brațe, pentru a da niște oase pisicilor din fața blocului. Le-a strigat, însă în locul pisicilor și-a făcut apariția o vulpe. A rămas șocat și nu-i venea să creadă ochilor ce vede. Nu a avut timp să se dezmeticească că animalul a sărit asupra lui. Norocul său a fost ușa lăsată deschisă la scara blocului și a reușit să se refugieze acolo. Speriat a intrat în casă și a povestit soției ce a pățit. A încercat să filmeze vulpea din locuință pentru a-i atenționa pe oameni de prezența ei. Vezi VIDEO

De asemenea, un alt făgărășean a postat pe contul de facebook un video cu o vulpe care s-a apropiat până lângă locuința sa.

https://www.facebook.com/lavinia.ungureanu/videos/2187540721279186/?hc_location=ufi

https://www.facebook.com/lavinia.ungureanu/posts/2187540864612505?hc_location=ufi

https://www.facebook.com/lavinia.ungureanu/posts/2187540864612505?hc_location=ufi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.