Se schimbă vremea

După câteva săptămâni în care temperaturile au fost într-o continuă creștere, vremea se schimbă din nou. Meteorologii au anunțat că, treptat, vremea se va răci. 

Potrivit meteorologilor ANM, temperaturile vor fi în scădere, în luna noiembrie, însă vor putea apărea și fenomene extreme pentru data din calendar. În nopțile senine va fi frig, iar bruma și înghețul la sol vor putea apărea. Vremea se va menține umedă și închisă din cauza maselor de aer umed și reci, care se deplasează dinspre Câmpia Rusă înspre țara noastră.

În Transilvania, temperatura media va varia între 2 și 4 grade Celsius. În Bucovina și în Subcarpații Moldovei nu vor sta deloc diferit. În ceea ce privește zonele joase din Banat și Dobrogea, cât și în lunca Dunării, temperaturile se vor situa între 6 și 8 grade Celsius.
În ceea ce privește zonele montane, aici temperaturile medii vor fi cuprinse între -2 și 2 grade Celsius, iar în zonele mai înalte, la peste 1500 de metri, valori vor coborî sub -4 … -2 grade Celsius.

Este posibil totuși să se înregistreze și temperaturi de până la 30 de grade Celsius, datorită aerului cald venit dinspre bazinul Mediteranei, care pătrunde până la latitudinea țării noastre.
Astfel de temperaturi extreme au fost înregistrate în anii: 1926, 1990, 1994 sau 2004, notează cei de la digi24.ro.

În noiembrie va ploua mai mult decât în luna precedentă. În sudul și sud-vestul țării, precum și în vestul și nord-vestul este posibil să crească cantitățile de precipitații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.