Mai mulți medici, asistente și îngrijitoare la Spitalul Municipal din Făgăraș

Consilierii locali, întruniți aseară, în ședința ordinară a lunii octombrie, au aprobat organigrama și statutul de funcții ale Spitalului Municipal „Dr. Aurel Tulbure“, din Făgăraș. Practic, în perioada următoare, se vor înființa mai multe compartimente sau servicii, altele se vor comasa. În plus, s-au aprobat mai multe posturi de muncitor, îngrijitor, asistent medical și medic, care vor fi scoase la concurs. Totul, pentru îmbunătățirea calității serviciilor medicale.

„S-a modificat organigrama și statul de funcții la Spitalul Municipal Făgăraș, în sensul că s-a trecut în subordinea managerului, am cerut să i se dea o mai mare responsabilitate managerului și posibilitatea de a decide direct. Pentru Compartimentul de Informatică am vrut crearea unui birou de secretariat, în sensul că, în opinia noastră, a Consiliului de Administrație, nu era suficient un secretar. Fiecare comisie care se întrunește la spital trebuie să aibă un secretar jurist, inclusiv Consiliul de Administrație, în acest sens s-a creat acest birou. S-a trecut în subordinea managerului Compartimentul Informatică, Compartimentul de Managementul Calității. De asemenea, Biroul de Achiziții și nou, am creat un serviciu juridic, cu un șef serviciu în subordinea căruia se află juriștii și Biroul de Resurse Umane. Acest post de șef serviciu se va scoate la concurs.“, ne-a spus Mariana Câju, președ. Consiliului de Administrație al Spitalului Municipal.

Din lista aprobată privind posturile înființate și care vor fi scoase la concurs se numără: medic laborator, medic nefrolog, medic interne, dar și muncitori calificați și necalificați, asistente, îngrijitoare.

Ne-am întâlnit cu conducerea tuturor secțiilor, șefi de secții și de compartimente și în funcție de necesitățile pe care le-au avut, am suplimentat numărul de îngrijitoare, de asistente și de medici. Practic, vom aduce mai mulți medici nefrologi, ATI-isti, la laborator pentru a crea garda, cei patru medici necesari, chiar săptămâna aceasta este concurs, vineri și sunt înscriși, deci va mai fi un medic. Vom scoate la concurs în perioada următoare, cu modificarea de astăzi, încă un post de medic“, a mai spus Mariana Câju.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.