Fotografii de colecție, expuse în sala Consiliului Local

Fotografii vechi, cu imagini de colecție și care ne arată Făgărașul și pe locuitorii săi, în urmă cu 100 de ani, au fost expuse aseară, în sala de ședințe a Consiliului Local. Expoziția cuprinde fotografii cu delegația fruntașilor făgărășeni, în drum spre Marea Unire, fotografii cu Făgărașul interbelic și postbelic.

Acești oameni minunați, care au înfăptuit Marea Unire au niște descendenți, cărora le-au transmis printre altele și ideea  de patriotism și mândria de a fi român și faptul că trebuie să facem ceva ași noi după 100 de ani. Expoziția este realizată cu sprijinul Muzeului Țării Făgărașului Valer Literat, fotografiile sunt luate de la muzeu și de la Fundația Negru Vodă. 

Sunt 11 fotografii cu oamenii merituoși de la 1918, delegația celor șase care ne-au reprezentat la Alba Iulia, trei avocați, doi preoți și directorul Școlii normale de la Zărnești. Pe lângă fotografiile cu înaintații noștri de la 1918, sunt fotografii cu Făgărașul în perioada interbelică și cu perioada postbelică“, ne-a spus Alexandru Mazilu, consilier local și organizatorul acestei expoziții.

Expoziția va ajunge  apoi în școli. Câte două zile, expoziția va rămâne în fiecare unitate de învățământ din orașul nostru. De la școli, expoziția va ajunge la spital, la Casa de Cultură și la muzeu, dar și în fața primăriei, în fiecare sâmbătă și duminică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.