Proiect european pentru modernizarea, extinderea și dotarea Cantinei de Ajutor Social

Reabilitare, modernizare, extindere și dotare cantină de ajutor social și înființare și dotare centru de zi pentru persoane vârstnice din Municipiul Făgăraș”, este un nou proiect care va fi depus de administrația locală, pentru a obține fonduri europene.

Cantina de ajutor Social funcționează în actuala locație din anul 1995, când fostul primar Nicolae Ciocan și-a donat timp de un an salariul, pentru a deschide această locație, de serviciile căreia beneficiază anual peste 100 de făgărășeni nevoiași. Amenajată și dotată a fost la timpul respectiv cu resursele avute, însă timpul își spune cuvântul iar dotările și spațiile sunt depășite. De atunci, s-au făcut investiții doar în igienizare.

Acum se lucrează la acest proiect, pentru ca până la sfârșitul anului să fie depus pentru finanțare. Cantina va fi extinsă și dotată cu echipament de bucătărie profesional, va fi amenajată o sală de mese cu o capacitate de 150 de locuri. În plus, va fi realizat un centru de zi pentru persoanele vârstnice.

„Este un proiect cu finanțare europeană. Prin proiect se finanțează modernizarea și extinderea Cantinei Sociale și realizarea unui centru de zi pentru vârstnici. Acum lucrăm la acest proiect iar până la sfârșitul lunii decembrie îl vom depune“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

În momentul de față, la Cantina de Ajutor Social, situată pe strada Ion Codru Drăgușanu, primesc o masă caldă un număr de 98 de făgărășeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.