Nu mai este o noutate faptul că în fiecare primăvară și toamnă, în comuna Beclean au loc lucrări importante pe domeniul public. Zonele verzi sunt curățate, pârâurile și șanțurile decolmatate, arborii sunt văruiți, drumurile de hotar sunt reabilitate. Și dacă în primăvară au fost plantați mii de puieți de salcâm, în pădurile Boholțului, în cadrul unei campanii desfășurate de Primăria Beclean împreună cu Ocolul Silvic „Pădurile Făgărașului“, în această toamnă se plantează castani în zonele verzi ale satelor din comună. Astăzi, acțiunea a debutat la Beclean, urmând ca în zilele următoare, să fie plantați arbori și în celelalte satele ale comunei.

 

Pentru înfrumusețarea domeniului public și pentru a avea și verdeață, nu doar drumuri asfaltate, plantăm niște arbori, de data aceasta niște castani, pe care i-am procurat de la o doamnă inginer silvic, pensionară, din Beclean, Vlad Viorica se numește și ne-a ajutat cu acest material genetic. Sunt niște castani deosebiți, cu o inflorescență de culoare roșie și pe lângă speciile pe care le avem noi plantate pe domeniul public:tei, sălcii pletoase, oțetari, ne-am gândit să plantăm și castani. Astăzi, plantăm la Beclean, după care o să mergem în fiecare sat, unde este spațiul necesar pentru a planta  acești arbori.“, ne-a spus Claudiu Motrescu, primarul comunei Beclean.

Și anii trecuți au fost plantați arbori, dar și flori în zonele verzi ale domeniului public. Una din zone care a fost înverzită este albia pârâului care traversează satul Beclean,acolo unde, în amonte și aval de podul de peste DN1, au fost plantate sălcii.