Un centru de zi pentru persoanele cu dizabilități a fost inaugurat la Făgăraș

Un centru de zi pentru persoanele cu dizabilități a fost inaugurat astăzi la Făgăraș. Centrul aflat pe strada Inocențiu Micu Klein, nr. 24, a fost realizat de Societatea de Binefacere Diakonia, cu sprijinul unei fundații din Germania și are ca scop sprijinul familiilor cu persoane cu dizabilități. Aici au fost amenajate ateliere de lucru precum: croitorie, țesătorie, tâmplărie, dar și ateliere pentru copii. Capacitatea centrului este de 50 de locuri.

„Într-adevăr este o mare realizare. Ideea pentru a acest centru ne-a venit pe parcursul anilor de experiență. Din 2014, am început la Diakonia un serviciu nou, destinat sprijinirii familiilor cu persoane cu dizabilități, unde asistente sociale, asistente medicale, merg la domiciliul acestor persoane și desfășoară activități. Și eu am fost implicată în acest proiect direct, am mers în casele acestor familii. Acolo am văzut nevoia familiilor de o gură de aer, să zicem așa, o pauză, pentru că au nevoie de un timp liber, atât mama, cât și tata, pentru că poate tata lucrează, dar mama, ca însoțitor îi trebuie timp, pentru asta. Și atunci, ne-am gândit să venim în folosul acestor familii, să creăm acest centru. În acest centru au acces toate persoanele interesate din Făgăraș și Țara Făgărașului și cuprinde programe educaționale, de terapie ocupațională.  Primul nivel este pregătit pentru copii și parterul cu atelierul de tâmplărie și atelierul de la etajul 1 de croitorie, textile, este destinat tinerilor și adulților cu dizabilități. Asigurăm cu catering, dacă este solicitare, masă de prânz pentru acești beneficiari. Cei care vor să vină la centru, trebuie să depună o cerere și suntem deschiși să primim orice caz în parte“, ne-a spus Cristina Rusu, director Diakonia Făgăraș.

Evenimentul a debutat la ora 10.30 cu întâmpinarea oaspeților și vizitarea centrului, după care cei prezenți au asistat la slujba de sfințire a centrului.

Este un exemplu pentru comunitatea noastră această echipă care s-a implicat, nu numai în acest proiect, ci și pe tot palierul vizavi de persoanele cu dizabilități sau cu persoanele care au nevoie de ajutor. Este o inițiativă lăudabilă și ne demonstrează nouă, autorităților locale, că se poate. Este foarte important că există o comunitate atât de  puternică în Făgăraș și atrage fonduri pentru a ajuta persoanele care au nevoie de ajutor“, ne-a declarat Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului

 

 

„După cum știți, Consiliul Județean are proiecte împreună, am preluat în urmă cu doi ani Centrul Canaan din Șercaia, cu toate serviciile sociale pentru persoanele  cu dizabilități. Îi felicit pentru ceea ce au realizat aici în 17 luni, o să vedeți înăuntru sunt ateliere și pentru adulți și pentru copii și e foarte bine ca cetățenii din zona Făgăraș, cu dizabilități, să aibă o activitate, să socializeze și în același timp își petrec timpul și învață și o meserie. Îi felicit pentru că nu e ușor la ceea ce s-au înhămat. E bine că au terminat și o să intrăm și noi în colaborare cu ei. Sper ca în continuare să avem o colaborare bună cu Canaanul și încă o dată țin să-i felicit pentru ceea ce realizează și fac aici“, ne-a declarat Adrian Gabor, vicepreședintele Consiliului Județean Brașov.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.