Șofer pe microbuzul școlii, depistat cu alcool la volan

În data de 18 octombrie a.c., polițiștii Serviciul Rutier Brasov au desfășurat o acțiune cu efective mărite, care a vizat combaterea încălcării normelor rutiere de către conducătorii auto care efectuează transport public de persoane și mărfuri.

Astfel, s-a acționat cu un număr total de 54 de polițiști, dintre care 42 polițiști rutieri, care au controlat 443 autovehicule și au efectuat testarea din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat pentru tot atâția conducători auto. Au aplicat 116 sancțiuni contravenționale, în valoare de 38.460 lei și au reținut un număr de 8 permise de conducere în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, dintre care patru pentru conducători de autoturisme aflați sub influența băuturilor alcoolice, iar restul de patru permise, pentru alte abateri la regimul rutier.

Cu această ocazie, în jurul orei 07,25, polițiștii  au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 53 ani care conducea o autoutilitară  transport copii, în care se aflau elevi preluați din com. Beclean și transportați către liceele din municipiul Făgăraș.

La testarea conducătorului auto din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat,  rezultatul a fost de 0.14 mg/l alcool pur.

Conducătorul auto a solicitat sa-i fie recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.