Șoferul ambulanței care a provocat un accident ieri, în jurul orei 20.00, pe DN1, între Mândra și Șercaia a fost arestat pentru 24 de ore, potrivit Gabrielei Dinu, purt. de cuv. a IPJ Brașov.

Reamintim că atât asistenta de pe ambulanță, cât și pacientul care fusese preluat din Vad, pentru a ajunge la Spitalul din Făgăraș, au fost răniți, după ce șoferul ambulanței, care avea o alcoolemie de 0,97mg/l alcool în aerul expirat, a pierdut controlul volanului și a ajuns în șanț.

„În data de 16.10.2018, in jurul orei 20.00 a avut loc un accident rutier pe DN 1, între Șercaia și Mândra. La km 223+100 m, șoferul unei ambulanțe a pierdut controlul volanului, s-a lovit de un parapet metalic, după care a intrat în șanțul din partea dreaptă a drumului. În urma impactului, asistenta și pacientul din ambulanță au suferit vătămări corporale, fiind transportați la spital de o altă ambulanță sosită la fața locului. La testarea conducătorului ambulanței din punct de vedere al prezenței alcoolului în aerul expirat, rezultatul a fost de 0,97 mg/l alcool în aerul expirat. S-a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă și pentru  conducere sub influenta alcoolului“, potrivit IPJ Brasov.