Promoția 1973 – prima promoție de cadre militare femei – a aniversat, pe 12 octombrie, 45 ani de la absolvirea Școlii Militare de la Făgăraș.
Revederea a început cu înălțarea drapelelor pe platoul unității și cu fotografia de grup. A doua zi, s-a citit catalogul promoției, s-au ținut discursuri, iar comandantul Centrului, locotenent-colonel Ștefan Cîmpean, a înmânat doamnei general-maior (r) Floarea Șerban o diploma de merit. La finalul aniversării, doamnele ofițer și subofițer în rezervă, au vizitat Sala de Tradiții a unității, Muzeul Cetății Făgăraș si au plantat un stejar în curtea unității.

Generalul-maior (r) Floarea Șerban este prima femeie general din Armata Română. În cadrul discursului, aceasta a spus: “Anii parcurși ne-au înnobilat cu un plus de înțelepciune, curaj și demnitate, iar acum, după 45 de ani, cred că putem afirma că am avut o viață frumoasă și că suntem învingătoare. Învingătoare nu în sens sportiv, nu în sens competitiv, ci doar în sensul reușitelor profesionale. Ca și alții, sunt de părere că în viață, a fi învingător nu înseamnă să colecționezi succese, de orice natură ar fi ele, ci înseamnă să ai forța de a te ridica după ce ai căzut, să ai puterea să mergi mai departe, să ai tăria să mai zâmbești. Și, printre noi, nu lipsesc exemplele. Le știm.”