ANM: Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

foto: antena3.ro

Temperaturile vor ajunge la 23-24 de grade în următoarea săptămână, urmând ca după aceea să fie chiar și cu 10 grade mai scăzute, potrivit prognozei Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) pentru intervalul 15-28 octombrie.

BANAT

Până în data de 20 octombrie, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod obişnuit pentru această perioadă, media temperaturii maxime fiind de 23 – 24 de grade. Ulterior acestei date, vremea va intra într-un proces de răcorire, astfel încât în zilele de 21 şi 22 octombrie se vor înregistra temperaturi medii diurne de 18 – 19 grade, valori normale pentru a doua decadă a lunii octombrie.

Din data de 23 octombrie şi până la sfârşitul intervalului, maximele se vor situa sub cele climatologic specifice perioadei, în medie, în jurul valorii de 13 grade. În ceea ce priveşte parcursul minimelor, acestea vor creşte de la 6 – 7 grade, în medie la începutul intervalului, spre medii în jurul a 9 grade în perioada 18 – 21 octombrie, apoi vor scădea treptat spre valori medii de 6 grade în data de 24 octombrie, după care regimul termic nocturn nu se va modifica semnificativ. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în intervalul 21 – 28 octombrie.

CRIȘANA[sg_popup id=”27782″ event=”inherit”][/sg_popup]

În prima săptămână a intervalului de prognoză, în Crişana, vremea va fi frumoasa şi caldă, media temperaturii maxime fiind de 23 – 24 de grade. Din data de 20 octombrie, vremea se va răci treptat, astfel că temperaturile maxime vor scădea de la valori medii de 22 – 23 de grade spre medii de 13 grade, în data de 24 octombrie. Ulterior acestei date şi până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, variaţiile termice vor fi nesemnificative de la o zi la alta.

Temperaturile minime vor creşte de la 6 grade în medie, în primele zile ale intervalului, spre valori medii în jurul a 8 grade până în data de 21 octombrie, după care vor scădea până spre 4 grade în medie până în 24 octombrie. Ploile îşi vor face simţită prezenţa mai ales în intervalul 21 – 28 octombrie.

TRANSILVANIA

În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod obişnuit, media temperaturii maxime situându-se în jurul a 22 de grade. În perioada 21 – 24 octombrie, temperaturile maxime diurne vor scădea treptat până spre o medie în jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 25 – 28 octombrie. Minimele vor creşte de la aproximativ două grade în medie, în prima zi a intervalului, spre medii de 6 – 7 grade, în data de 21 octombrie, apoi vor scădea până spre 3 – 4 grade în medie, în 23 octombrie.

Ulterior, până la finalul intervalului de prognoză, variaţiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra în medie valori în jurul a două grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23 – 28 octombrie.

MARAMUREȘ

Prognoza de specialitate arată că, în primele zile ale intervalului, vremea va fi caracterizată de valori mai ridicate decât cele specifice perioadei, în medie urmând a se înregistra temperaturi maxime de 23 – 24 de grade, până în data de 19 octombrie. Din 20 octombrie, vremea va intra într-un proces de răcire ce va determina scăderea temperaturii până spre medii regionale ale maximelor de 16 grade, în data de 22 octombrie, apoi spre 12 grade, în data de 24 octombrie.

După această dată şi până la sfârşitul intervalului de referinţă, variaţiile vor fi nesemnificative, înregistrându-se, în medie, maxime de 11 – 12 grade. Minimele vor creşte până spre valori, în medie regională, în jurul a 7 grade în data de 21 octombrie, pornind de la medii de 4 – 5 grade, în prima zi a intervalului, apoi vor scădea treptat până spre 3 – 4 grade, în medie, în data de 24 octombrie. Până la finalul celei de-a doua săptămâni, nu vor mai fi variaţii notabile, media temperaturii nocturne situându-se în jurul a 3 grade. În acelaşi timp, probabilitatea de apariţie a ploilor va fi mai ridicata în perioada 22 – 28 octombrie.

MOLDOVA

În primele trei zile, vremea va fi caldă, apoi va intra într-un proces de răcire ce va dura până pe data de 23 octombrie. Ulterior, regimul termic diurn nu se va modifica semnificativ. În medie pe regiune, în perioada 15 – 17 octombrie, vor fi temperaturi maxime de 23 – 24 de grade, iar până la sfârşitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, acestea vor scădea până la 13 – 14 grade.

Temperaturile minime vor fi, în general, în creştere pe parcursul primei săptămâni când vor avea valorii medii cuprinse între 6 şi 9 grade, dar vor scădea apoi spre 4 – 5 grade, în medie. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi în creştere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23 – 28 octombrie.

DOBROGEA

Vremea va fi caldă în prima săptămână, apoi se va răci. Astfel, media maximelor se va situa în jurul valorii de 20 de grade până în 20 octombrie; va scădea în zilele de 21 şi 22 octombrie spre 16 grade, valoare ce se va menţine până la finalul perioadei de referinţă. Minimele nocturne se vor încadra pe parcursul primei săptămâni în medie, între 11 şi 13 grade.

O scădere de temperatură la valorile nocturne va avea loc şi în cea de-a doua săptămână de prognoză, când media minimelor va fi de 8 – 9 grade. Ploi în general slabe cantitativ vor fi posibile începând cu data de 18 octombrie, însă probabilitatea de apariţie a acestora va fi mai ridicată în perioada 23 – 28 octombrie.

MUNTENIA

În intervalul 15 – 20 octombrie, temperatura va avea valori diurne mai ridicate decât cele climatologic specifice perioadei, urmând a se înregistra, în medie regională, maxime în jur de 23 de grade. Apoi, vremea se va răci, astfel că media temperaturii maxime va coborî treptat spre 16 grade în data de 24 octombrie, valoare ce va caracteriza şi perioada 25 – 28 octombrie.

Minimele vor creşte de la valori medii de 6 – 7 grade, în data de 15 octombrie, până spre 8 – 9 grade, în medie, în data de 21 octombrie. Ulterior, acestea vor scădea, iar spre sfâşitul intervalului vor fi de 4 – 5 grade. Probabilitatea de apariţie a ploilor va fi ridicată în 18, 20 şi 21 octombrie, precum şi în intervalul 23 – 28 octombrie.

OLTENIA

Până pe data de 20 octombrie, deşi vor fi variaţii în general nesemnificative de la o zi la alta, valorile termice vor caracteriza o vreme caldă, urmând a se înregistra în medie, la scară regională, 22 – 23 de grade. Ulterior acestei date, valorile maxime vor coborî treptat până spre medii de 14 grade în 24 octombrie, pentru ca apoi, până la sfârşitul intervalului de prognoză, variaţiile de la o zi la alta să nu fie notabile.

Minimele vor creşte de la o medie de 6 – 7 grade, în prima zi a intervalului de prognoză, până spre valori medii în jurul a 9 grade în 21 octombrie, apoi vor scădea treptat la 6 grade, în 25 octombrie. În ultimele zile ale intervalului, variaţiile temperaturilor minime vor fi neimportante. Precipitaţiile vor fi mai probabile în special în data de 21 octombrie şi în perioada 23 – 28 octombrie.

LA MUNTE

La munte, în intervalul 15 – 18 octombrie, temperatura medie diurnă va fi de 14 – 15 grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire treptată ce va conduce la scăderea maximelor spre 6 grade, în medie, în data de 24 octombrie. Până la sfârşitul intervalului de prognoză variaţiile nu vor fi semnificative.

Minimele vor creşte uşor şi treptat până spre medii de 5 – 6 grade în data de 18 octombrie, pornind de la 4 grade în prima zi a intervalului de prognoză. Vremea se va răci apoi, treptat, până spre valori medii cuprinse între de -2 şi zero grade Celsius. Probabilitatea de apariţie a precipitaţiilor va fi mai ridicată în intervalul 20 – 28 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.