„Ştafeta Veteranilor” ajunge în 18 octombrie la Cincu

Foto: Rolland Cheată.

Brigada 18 Cercetare Supraveghere “DECEBAL” a organizat, ieri, 10 octombrie, ceremonial militar şi religios cu prilejul startului din Garnizoana Timişoara a “Ştafetei Veteranilor”, aflată la a V-a ediţie, pe itinerariul: -Timişoara – Caransebeş – Drobeta Turnu-Severin – Tg. Jiu – Craiova – Slatina – Rîmnicu Vîlcea – Curtea de Argeş – Balea- Cincu – Sibiu – Sebeş – Alba Iulia – Deva – Arad – Oradea – Carei, în perioada 10.10 – 25.10.2018. În data de 18 octombrie,„Ștafeta Veteranilor“ ajunge la Cincu.

Și din zona Făgărașului sunt militari care participă la această acțiune. Cinci de la Centrul de Instruire pentru Infanterie și Vânători de Munte și 10 voluntari de la CNII Getica Cincu care vor duce ștafeta până la Sibiu. În plus, se va alătura și veteranul rănit în Afganistan, plt. adj. Bica Nicușor.

Activitatea se înscrie în seria manifestărilor dedicate sărbătoririi Centenarului Marii Uniri şi Zilei Armatei României.
„Ştafeta Veteranilor” este un eveniment comun militar şi civil, bazat pe ştafetă la care participă peste 200 maratonişti şi biciclişti, care parcurg peste 3.300 km, având ca scop să promoveze valorile naţionale şi respectul faţă de veteranii şi eroii României. Participanţii la acest eveniment se vor opri pe traseu, la monumentele închinate Eroilor Neamului, pentru a-şi arăta respectul faţă de eroismul şi jertfa acestora.
Activitatea se desfăşoară în perioada 08-25 octombrie 2018 şi presupune purtarea unei ştafete, reprezentată de către o culoare a drapelului tricolor, pe trasee simbolice (albastru, galben şi roşu). Alergătorii însoţiţi de biciclişti pleacă din Timişoara, Tulcea şi Giurgiu, şi se întâlnesc pe 25 octombrie la Carei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.