Ce s-a stabilit la dezbaterea publică privind circulația rutieră de pe Vasile Alecsandri și Iazul Morii

Așa cum a fost anunțat, astăzi a avut loc în sala de ședințe a Primăriei Făgăraș, dezbaterea publică pentru deschiderea  circulației  rutiere în  două sensuri de circulație pe str. Vasile Alecsandri și reconfigurarea circulației prin sens unic pe str. Iazul Morii și pe aleea din spatele bl.4 și 5 din str.Tăbăcari. 

La întâlnire au luat parte câțiva făgărășeni, majoritatea de pe străzile Vasile Alecsandri și Iazul Morii, afectați de măsurile de restricționare a traficului. Prin urmare, se deschide circulația pe două sensuri pe Vasile Alecsandri de săptămâna viitoare. Luni, angajații primăriei Făgăraș vor închide strada, după ora 8.00 și va fi refăcut marcajul pe carosabil.  În plus va fi amenajată o bandă pentru parcări,pe partea dreaptă pe sensul DN1- Protopopiatul Ortodox. De asemenea, sensul de circulație de pe strada Iazul Morii va reveni la forma inițială, adică dinspre Nicolae Bălcescu spre Vasile Alecsandri iar la piață se va intra din DN1 spre Vasile Alecsandri, prin spatele blocurilor. Pe lângă toate aceste discuții privind circulația pe aceste străzi și motivarea luării acestor măsuri, oamenii au adus în discuție și alte probleme referitoare la traficul din Făgăraș. Pentru parcările de reședință, care sunt în momentul de față închiriate pe toată durata zilei de locatari, propunerea a fost pentru stabilirea unui program, pentru ca atunci când aceste parcări sunt libere să poată fi folosite și de alți șoferi și astfel rezolvând o parte din problemele legate de lipsa locurilor de parcare din Făgăraș. Primarul orașului le-a spus celor prezenți că acest lucru se va putea adopta doar când actualele contracte de închiriere cu locatarii din Făgăraș vor expira.

O dezbatere interesantă, pentru că oamenii pe lângă deschiderea traficului în două sensuri pe Vasile Alecsandri, au mai venit și cu alte idei de a acționa în Municipiul Făgăraș. Una din ele ar fi ca Poliția Locală să-și facă treaba și pe toți cei care vor fi depistați că vor parca pe trotuare sau carosabil să fie sancționați conform legii. Oamenii au spus că trebuie să avem toleranță zero și să aplicăm sancțiuni, pentru ca circulația și sistematizarea traficului să fie conforme“, ne-a spus Gheorghe Sucaciu, primarul Făgărașului.

Poliția Locală va aplica dispozițiile domnului primar, respectiv: nu se va mai parca pe trotuare, cine va parca va fi sancționat. Bineînțeles vom lăsa o perioadă de acomodare, de o săptămână. Ulterior vom aplica sancțiunile prevăzute de Consiliul Local“, ne-a spus Lucian Petri, directorul Poliției Locale.

De asemenea, discuții s-au purtat și pe marginea proiectelor Primăriei Făgăraș, cele legate de mobilitate, de asfaltare.

ee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.