Așa cum au anunțat autoritățile săptămâna trecută, de astăzi, 1 octombrie a început demolarea construcțiilor aferente pasajului care subtraversează DN1, în zona BIG-ului. Societățile comerciale care își desfășurau activitatea în aceste clădiri au eliberat spațiul și încă de la primele ore ale dimineții, angajații Serviciului Public de Administrare a Domeniului Public și Privat au început operațiunea de demolare. Inițial au început cu partea de  tâmplărie termopan: uși, geamuri, urmând ca  să demonteze acoperișul. La final, vor fi dărâmate și zidurile construcțiilor. Reamintim că această zonă este cuprinsă în planurile de mobilitate, proiecte depuse pentru finanțare la Uniunea Europeană.

De la 1 octombrie vom începe demolarea în acea zonă. Noi vom face acea demolare , pentru că vom avea vizita pe teren în toamna aceasta de la ADR Centru și dacă tot vom face acele demolări, vom igieniza acel spațiu subteran și îl vom și da circulației. Vom face instalația electrică, vom face acel iluminat pe timp de noapte și îl vom da ca și dispozitiv de pază Poliției Locale și vom da drumul la acel pasaj subteran“, declara săptămâna trecută, primarul Făgărașului.

Reamintim că această zonă este cuprinsă în planurile de mobilitate, proiecte depuse pentru finanțare la Uniunea Europeană iar unul din cele trei proiecte prevede modernizarea centrului și pietonizarea acestuia. Acesta prevede amenajarea unei piațete între Cetatea Făgăraș- Baia Comunală- Casa de Cultură și Catedrală. Vor fi amenajate zone verzi, trotuare și alei pavate, iluminat stradal, mobilier urban. Cele trei proiecte mari sunt în valoare totală de aproape 30 de milioane de euro.