Consiliul Județean a împărțit primăriilor banii primiți de la Guvern

foto:transilvania365.ro

Consilierii judeţeni braşoveni  au dezbătut ieri un proiect de hotărâre privind repartizarea către localităţile  din judeţul Braşov a sumei totale de 9,63 milioane lei, alocată de la bugetul de stat, din cotele din impozitul pe venit. Fiind vorba despre un proiect de hotărâre privind repartizarea unor sume către localităţi, în şedinţa de plen au apărut discuţiile şi întrebările, scrie bzb.ro. 

Astfel, alesul local social-democrat Radu Mitric a întrebat de ce s-au dat sume diferite pentru localităţi similare. „Comuna Drăguş, care are în componenţă un singur sat, a primit suma de 150.000 lei, iar Sâmbăta de Sus, care, la fel, are în componenţă o singură localitate, a primit 100.000 lei. Comuna Lisa a primit 150.000 lei, iar comuna Recea, care este similară celei dintâi, a primit 200.000 lei. Din câte am înţeles, discuţia iniţială la nivelul Comisiei Economice din Consiliul Judeţean Braşov era ca repartizările să fie egale”, a afirmat Mitric.
Alesului judeţean al PSD i-a răspuns preşedintele Comisiei Economice din Consiliul Judeţean Braşov, Mihail Veştea (PNL), care a explicat şi algoritmul care a stat la baza repartizării sumelor către localităţi „Am luat în calcul şi sumele primite de localităţi direct de la bugetul de stat. De exemplu, comuna Drăguş a primit direct de la bugetul de stat suma de 70.000 lei, iar Sâmbăta de Sus a beneficiat de 400.000 lei. Noi am încercat să echilibrăm lucrurile. Am făcut astfel încât nici o primărie din judeţ să nu rămână fără finanţare”, a explicat Mihail Veştea.

Conform actului normativ aprobat ieri de aleşii judeţeni, printre altele, municipiile Braşov, Codlea, Făgăraş şi Săcele au primit câte 100.000 lei. Dintre oraşe, Ghimbavul a primit 100.000 lei, iar Predealul, Râşnovul, Rupea, Victoria şi Zărneştiul au primit câte 175.000 lei. În ceea ce priveşte comunele, cele mai mari sume, respectiv 400.000 lei, au fost alocate primăriilor Ticuş şi Prejmer, iar de cele mai mici alocări, respectiv 100.000 sunt au fost repartizate primăriilor Ungra, Sânpetu, Sâmbăta de Sus, Racoş şi Hoghiz.
Mai mult pe bzb.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.