„Pe urmele unității naționale în Făgărașul istoric”

Primăria Făgăraș și Asociațiunea Transilvană pentru Literatură Română și Cultura Poporului Român organizează în perioada 28 -30 septembrie o serie de manifestări destinate unirii neamului și Bicentenarului personalităților făgărășene marcante: Aron Pumnul și Ion Codru- Drăgușanu. 

Evenimentul intitulat „Pe urmele unității naționale în Făgărașul istoric“ va debuta vineri, 28 septembrie în satul Cuciulata unde vor avea loc vizitarea Muzeului „Aron Pumnul“, dar și o slujbă de pomenire la biserica din sat. De la ora 17.30, vor avea loc dezvelirea și sfințirea plăcii comemorative Aron Pumnul iar de la 18.30, un spectacol folcloric la Căminul Cultural din sat.

Sâmbătă, 29 septembrie, activitățile evenimentului se mută la Făgăraș iar de la ora 8.30, făgărășenii și invitații la eveniment sunt așteptați la Catedrala Sf. Ioan Botezătorul unde se va desfășura un Tedeum. Deschiderea oficială a sesiunii va avea loc în intervalul orar 10-00-10.30.

În data de 30 septembrie, lucrările sesiunii se mută la Drăguș, acolo unde la ora 11.00, la Biserica ”Adormirea Maicii Domnului” Drăguș  va avea loc o slujbă  de pomenire „Ioan Codru Drăgușanu“, iar de la 12.00, dezvelire și sfințire placă comemorativă „Ion Codru Drăgușanu“. De la ora 12.30, va avea loc Nunta de Drăguș, la Muzeul sătesc Dimitrie Gusti iar de la ora 13.30,  program cultural-folcloric la scenă, cu Ovidiu Homorodean, Dragoș Gușeilă și Dinu Iancu Sălăjanul.

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.