Dinu Iancu Sălăjanu și Ovidiu Homorodean ne încântă duminică, la Drăguș

sursa foto: youtube

Drăgușenii îmbracă din nou haine de sărbătoare iar duminică, 30 septembrie, sunteți așteptați să sărbătoriți alături de ei la „Festivalul Cultural al Marii Uniri“.

Evenimentul începe la ora 11.00, la Biserica din sat „Adormirea Maicii Domnului“, unde se va oficia o slujbă de pomenire în memoria lui Ion Codru Drăgușanu. De la 12.00,  va avea loc dezvelire și sfințirea unei plăci memoriale „Ion Codru Drăgușanu“, cu ocazia comemorării a 200 de ani de la nașterea celui ce a fost scriitor, memorialist, călător, participant la Revoluția de la 1848, vicecăpitan al Comitatului Făgăraș.

De la ora 12.30, cei prezenți sunt invitați la muzeul Dimitrie Gusti din sat, acolo unde tradiția se va împleti cu  muzica și voia bună, prin obiceiul nunții de la Drăguș.

Vă așteptăm duminică, 30 septembrie 2018, la evenimentul cultural din Drăguș, județul Brașov, pentru a comemora 200 de ani de la nașterea lui Ion Codru Dragușanu și  pentru a participa la Nunta Tradițională de Drăgus!“, au scris reprezentanții Primăriei Drăguș pe pagina de socializare a comunei.

De la ora 13.30, cei prezenți sunt invitați să participe la spectacolul folcloric, susținut de artiști făgărășeni, dar și de Ovidiu Homorodean și Dinu Iancu Sălăjanu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *