Prognoza meteo pentru două săptămâni. Ce urmează după valul de frig

Vremea va intra într-un proces de răcire pe durata săptămânii în curs, la nivelul întregii ţări, dar spre finalul lunii septembrie, temperaturile vor fi din nou în creştere.

Condiţiile de apariţie a ploilor vor apărea din data de 2 octombrie, arată prognoza de specialitate, valabilă pentru intervalul 27 septembrie – 4 octombrie, dată luni publicităţii de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

În Transilvania, începutul intervalului va fi caracterizat de o vreme rece, cu abateri termice negative semnificative faţă de mediile multianuale, cu maxime de 11 – 16 grade şi minime între 0 şi 5 grade, mediat regional – valori nocturne negative fiind de aşteptat în zonele depresionare, unde se va forma brumă. O creştere de temperatură va fi în perioada 28 – 30 septembrie când regimul termic va deveni apropiat de normal. Pentru cea de-a doua săptămână, estimările indică o probabilitate relativ ridicată de a se înregistra temperaturi în jurul sau uşor mai mici decât cele specifice începutului de octombrie, în special în privinţa valorilor diurne. Probabilitatea mai mare de ploaie este prognozată în jurul datei de 29 septembrie şi pentru perioada 2 – 6 octombrie.

La munte, intervalul de referinţă va debuta cu o vreme în răcire, caracterizată de valori de temperatură sub cele normale pentru această perioadă din an, cu maxime, în medie, de 4 – 9 grade şi minime negative în toate masivele montane. Încălzirea vremii din intervalul 28 – 29 septembrie se va concretiza prin temperaturi apropiate de cele climatologic specifice. Ulterior, deşi sunt de aşteptat variaţii termice de la o zi la alta, probabilitatea pentru menţinerea temperaturilor într-un ecart mediu în jurul celui obişnuit la început de octombrie va fi relativ ridicată. Ploi slabe, locale, vor fi la începutul intervalului de referinţă, când, la peste 1.800 de metri altitudine, pot apărea precipitaţii mixte. După aceea, probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în jurul datei de 29 septembrie şi în perioada 2 – 5 octombrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.