Această nouă ediție a LECTURILOR URBANE s-a derulat pe două secțiuni: ECOGENOCIDUL PLANETAR și ÎNTOARCEREA LA PLANETA ALBASTRĂ.

Colaboratori ai activităților au fost Colegiul National „Radu Negru“ și Școala Gimnazială „Ovid Densușianu“. Coordonator al proiectului de mediu a fost prof. N. Postolache, de la Colegiul National „Radu Negru“.

 „În literatura de specialitate termenul ecogenocid semnifică impactul distructiv pe care omenirea îl are asupra mediului prin exploatarea nesustenabilă a resurselor planetei. În epoca geologică în care trăim, definită de specialiști, antropocen,  activitățile omului alterează echilibrul ecologic. Lansăm un apel generației de azi : Protejați mediul înconjurător ! (prof. N. Postolache)

Volumele de specialitate din fondul de carte al bibliotecii, au fost puncte de reper pentru redactarea eseurilor prezentate de elevii Colegiului Național Radu Negru.

Elevilor participanți la concurs, le-au fost decernate premiile : Premiul I – Suciu Denisa – Poluarea mediului înconjurător ; Premiul al II-lea – Ghimiță Ioana – Poluarea luminoasă ; Premiul al III-lea – Șolchea Isabella – Încălzirea globală, catastrofă iminentă.

ÎNTOARCEREA LA PLANETA ALBASTRĂ

Planeta albastră nu e numai a noastră, a celor de azi, ci a întregii civilizații umane cu istoria și viitorul ei de speranțe, remarcă Lucian Hanu. Împreună ne întoarcem spre planeta albastră, spre o lume a rațiunii, a păcii, a armoniei (prof. Viorica Bica)

Programul s-a încheiat într-o notă optimistă. Eseurile redactate de elevii de la Școala Gimnazială Ovid Densușianu au fost o pledoarie pentru TERRA, o planetă vie.Premiul a fost decernat elevei Teodora Bălescu cu tematica Natura și mediul înconjurător.

S-au alăturat evenimentului, elevii de la Colegiul Național Radu Negru (Camelia Postolache), Liceul Tehnologic Dr. Ioan Șenchea (prof. Hera Ingrid, prof.Gabriela Talabă).