Competiție între elevi, la poalele Munților Făgăraș

Zeci de elevi făgărășeni au avut parte de o experiență deosebită astăzi: un concurs în aer liber, la poalele Munților Făgăraș. Aceștia au participat la competiția devenită deja tradiție, organizată de Asociația Transmont, intitulată „Pe cei uniți, nu-i învinge nimeni!“. Concursul s-a desfășurat pe pârtia de ski de la Drăguș și au participat  elevi de la șase școli din Făgăraș, dar și cei din Drăguș. Echipele au avut de trecut  mai multe probe: orientare turistică, raid montan, prim ajutor, probe de îndemânare, alpinism.

Am avut parte de soare, iar copiii s-au distrat, s-au dat cu tiroliana, au fost copii din clasa a IV-a până în a VII-a, din Făgăraș și Drăguș“, ne-a spus Nicolae Mercurean, președ. Asociația Transmont Făgăraș.

La final, în urma punctajelor obținute de fiecare echipă, acestea au primit diplome, o cocardă tricoloră și cupe.

Proiectul are ca scop creșterea gradului de practicare a activităților interactive  de masă, în rândul tinerilor, prin sprijinirea școlilor gimnaziale de a desfasura activităti extracurriculare si în vederea dezvoltării la acestia a atasamentului fată de un mediu curat, a  lucrului in echipa , de a lua decizii individual si colectiv pentru depasirea unor situatii limita si realizarea obiectivelor propuse, folosirea unor accesorii pentru deplasarea in teren , trecerea unor obstacole cu ajutorul unor elemente de alpinism , socializare si  atasamentului fata de natură.  .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.