Toamna își intră în drepturi. De sâmbătă se schimbă vremea

foto: antena3.ro

De sâmbătă după-amiază, spune meteorologul ANM, o masă de aer rece va traversa România, mai întâi în partea de nord-vest, apoi va traversa nordul și va ajunge în centru, adică în Crișana, Maramureș, Transilvania, și Nordul Moldovei.

În aceste zone, temperaturile vor marca o scădere de la 29 la 22 de grade. Acest front va fi însoțit și de ploi, sub formă de averse. În schimb, în partea de sud, sud-est, vremea se va menține sâmbătă deosebit de caldă, adică maximele vor urca până la 30 de grade, iar pe litoral vor fi 24-25 de grade. Semnalele ar fi că de duminică, masa de aer rece, de origine polară, va determina o scădere în majoritatea regiunilor, iar maximele vor ajunge la 18 – 20 de grade. Este foarte probabil ca masa de aer rece să nu pătrundă foarte mult și în sudul țării”,explică meteorologul Alina Șerban, citat de Mediafax.

Potrivit meteorologului, masa de aer rece va persista până la jumătatea săptămânii viitoare, iar de miercurea viitoare „sunt mai multe scenarii și e posibil să mai apară o masă e aer cald, o masă tropicală”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.