19 septembrie – „Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”

foto:. arhiva

În data de 19 septembrie a.c., poliţiştii rutieri brașoveni participă la  Proiectul Edward („European Day Without A Road Death” – „Ziua europeană fără persoane decedate  în accidente rutiere”),

 Acţiunea poliţiştilor brașoveni se alătură, astfel, inițiativei Organizaţiei  Poliţiilor Rutiere din Europa – T.I.S.P.O.L., care derulează şi în anul 2018 „Proiectul Edward(„European Day Without A Road Death” – „Ziua europeană fără persoane decedate  în accidente rutiere”), proiect care îşi propune ca ziua de 19 septembrie să devină „Ziua europeană fără persoane decedate în accidente rutiere”.

 Conform Calendarului de activități al Organizației Polițiilor Europene (T.I.S.P.O.L.) pe anul 2018, în perioada 17-23.09.2018, la nivelul celor 28 state membre U.E. se desfăşoară  simultan  operaţiunea „ Focus on the road ‟ care vizează sancţionarea abaterilor la regimul rutier de natură a distrage atenţia de la condus.

 În acest sens, pentru conştientizarea tuturor categoriilor de participanţi la traficul rutier cu privire la adoptarea unei conduite responsabile atunci când se deplasează  pe drumurile publice, a fost realizat un clip video iar cei interesați sunt încurajați să semneze un angajament,  ambele disponibile pe pagina de internet https://projectedward.eu/ro/ .

 Suplimentar față de dispozitivul curent, 73 de poliţiştii rutieri vor fi prezenți pe drumurile naționale din județ precum și în localități, pentru creșterea gradului de siguranță rutieră, fluidizarea traficului, prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

 

“Edward” este un proiect european care vizează SiguranțaRutieră, susținut de Comisia Europeană, în care este parte și PolițiaRomână.

De ziua lui, Edward ne invită să facem un angajament pentru a reduce numărul accidentelor rutiere la „ZERO”… Să promitem cu toții că:

 • reamintim familiei, prietenilor și colegilor să sporească atenția la volan;
 • vom conduce cât mai prudent și vom respecta regulile de circulație atât la volan, cât și pe motocicletă sau bicicletă;
 • pornim farurile pentru a fi mai vizibili în trafic;
 • suntem atenți și sporim vigilența în preajma pietonilor, bicicliștilor, motocicliștilor, copiilor, persoanelor în vârstă ori celor care se deplasează cu ajutorul animalelor;
 • vom conduce cu o viteză care este, în același timp și legală și sigură;
 • verificăm corespunzător starea anvelopelor;
 • acordăm o atenție deosebită atunci când conducem în apropierea școlilor ori în zone unde sunt mulți copii;
 • nu conducem niciodată sub influența alcoolului sau a medicamentelor ori substanțelor care ne-ar putea afecta siguranța;
 • ne asigurăm corespunzător și păstrăm distanța de siguranță în mers;
 • purtăm întotdeauna centura de siguranță și avem grijă ca și cei care călătoresc cu noi să o poarte;
 • nu vom folosi telefonul mobil în timp ce conducem, când nu avem dispozitiv hands – free;
 • nu ne lăsăm distrași de nimic din interiorul sau exteriorul mașinii ori din mintea noastră;
 • vom fi un exemplu pentru cei care călătoresc cu noi, conducând calm şi sigur.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.