Sute de saci cu gunoaie, strânși de voluntari, la Făgăraș, în cadrul „Let’s do it, România“

Deși în fiecare an se organizează campanii de igienizare, gunoaiele continuă să apară pe zonele verzi ale Făgărașului. Sunt deja cunoscute locurile unde făgărășenii se debarasează de deșeurile din gospodărie: parcul Regina Maria, digul Oltului, cartierele Galați și Combinat, dar și alte zone mărginașe ale municipiului

Și de această dată, în cadrul campaniei naționale „Let’s do it, România“, Făgărașul s-a alăturat cu aproximativ 200 de voluntari iar sâmbătă au igienizat zonele mai sus menționate. În jur de 260 de saci cu deșeuri selectate, dar și 38 de mc de gunoi au fost strânse de făgărășenii care au participat la acțiune.

Am avut peste 200 de voluntari, copii și adulți iar cantitatea de gunoaie adunate selectiv este de 260 de saci iar pe lângă am mai avut încă 38 mc, gunoi pe care nu l-am putut selecta. Le mulțumim pe această cale Fundației Comunitare, celor de la Salco, care și de data aceasta au fost foarte bine organizați, celor de la Partida Romilor, care au fost prezenți în teren cu noi. Sperăm ca și anul viitor să se întâmple la fel și ca șid e această dată să se prezinte cât mai mulți făgărășeni. Vă mulțumim pe această cale de implicarea de care ați dat dovadă“, ne-a spus Andreea Bobeș, consilier mediu la Primăria Făgăraș.

Și pentru ca eforturile acestor voluntari să nu fie în zadar, reprezentanții Primăriei Făgăraș, împreună cu asociațiile de proprietari, ONG-urile, dar și alte asociații vor să organizeze astfel de acțiuni cel puțin o dată pe lună, acțiuni în care să fie implicați cât mai mulți făgărășeni, mai ales cei din zonele unde gunoaiele tronează.

Ne-am dori ca făgărășeanul să nu mai arunce pe oriunde gunoaie, pentru că stăm foarte bine la capitolul de amenajare în oraș a punctelor de colectare, a coșurilor de gunoi, a tomberoanelor. Vă rugăm să nu mai aruncați în alte părți, pentru că nu este normal să vină altcineva să curețe după dumneavoastră! Oricum cantitatea de deșeuri a fost mai mică față de alți ani, așa că suntem pe drumul cel bun. Totuși, trebuie insistat, pentru că cu cât mai puțin gunoi, cu atât mai bine“, ne-a mai spus Andreea Bobeș.

Și acțiunile polițiștilor locali au fost mai intense pe această parte a depozitării gunoiului în zone nepermise, astfel că mai mulți făgărășeni, persoane fizice sau juridice au fost sancționate după ce au fost identificate că au aruncat deșeurile la întâmplare. De asemenea, primarul Făgărașului spune că lucrează la un proiect prin care amenzile în acest sens să fie mai drastice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.