Opt cursuri gratuite, în septembrie

arhiva

Agent de securitate, bucătar, casier, confecţioner-asamblor articole din textile, contabil, inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, ospătar şi sudor sunt cele opt cursuri la care se pot înscrie, în luna septembrie, şomerii braşoveni înregistraţi la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Braşov. Perioada preconizată pentru începerea acestora este cuprinsă între 26 – 28 septembrie 2018.
Studiile necesare în vederea participării la unul din cursurile de formare profesională sunt: pentru cursul de contabil – liceul cu diploma de bacalaureat; pentru cursul de inspector în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă – liceu cu profil tehnic (diploma de bacalaureat); pentru cursurile de: agent de securitate, casier, confecţioner asamblor articole din textile şi sudor – studii minime obligatorii pentru cursurile de: bucătar şi ospătar – învăţământ gimnazial.
Aceste cursuri sunt organizate, în mod gratuit, iar durata acestora variază între 2 şi 6 luni conform specificului meseriei, potrivit bzb.ro.
Dosarul de înscriere trebuie să cuprindă, în original şi copie, actul de identitate, certificatul de naştere, actele de studii eliberate în condiţiile legii, actul medical din care să rezulte starea sănătăţii persoanei şi faptul că aceasta este aptă din punct de vedere medical pentru exercitarea meseriei în care doreşte să se califice. De asemenea, mai este nevoie de o cerere de înscriere la programul de formare profesională şi angajament, precum şi de o recomandare din partea biroului de informare şi consiliere privind cariera sau a serviciului de mediere, din cadrul Agenţiei.
Informaţii suplimentare se pot obţine la sediul instituţiei din Braşov, str. Lungă, nr. 1A, cam. 8 sau la tel. 0268/416.879, int. 124.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.