Oaspeți de peste Prut, la Ucea de Jos. FOTO

La Ucea de Jos au ajuns ieri oaspeți de seamă. Frații de peste Prut, din Slobozia, localitate înfrățită anul trecut cu comuna făgărășeană, au poposit pentru trei zile pe meleagurile noastre. Gazdele i-au primit așa cum se cuvine pe musafirii lor de pe peste Prut. cu pâine și sare iar reîntâlnirea a fost una emoționantă. 

Din delegația condusă de primarul localității au făcut parte și fanfara satului, dar și consilieri, profesori și părinți.

 

Suntem copleșiți de emoții, am așteptat mult această întâlnire. A trecut un an de când nu ne-am văzut; anul trecut am fost tot la dumneavoastră  și ne bucurăm că în anul Centenarului suntem  alături de frații noștri, de prietenii noștri și acest sentiment de mândrie și de bucurie este enorm. Cea mai mare bucurie însă, în această înfrățire, este ca acești tineri, acești copii sunt în România, pentru că ei sunt viitorul nostru și cei care vor realiza ce au făcut bunicii și străbunicii noștri, acum 100 de ani“, ne-a spus Anatolie Zavalișca, primarul localității Slobozia din Republica Moldova.

 

Copiii noștri s-au mai întâlnit, s-au întâlnit într-o vacanță și într-o tabără de vară la ei în Republica Moldova. Am fost primiți în condiții extraordinare. Încercăm să interacționăm cât de mult se poate, pentru că este singura șansă a noastră, să simțim, să transmitem ceea ce simțim, să ținem această flacără vie pe viitor“, ne-a declarat Marian Băcilă, primarul comunei Ucea.

Copiii care fac parte din fanfara localității Slobozia le-au prezentat celor de față câteva cântece patriotice românești, dar și imnurile celor două țări.

 

 

Autoritățile locale din Ucea le-au pregătit musafirilor din Moldova un program deosebit, prin care să interacționeze cu localnicii, dar și să cunoască frumusețile Țării Făgărașului și nu numai. Astăzi va fi organizat un spectacol la Căminul Cultural, dar și o procesiune cu torțe și lumânări până la monumentul eroilor, unde va fi depusă o coroană de flori și vor fi aprinse 100 de lumânări.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *