A fost stabilit calendarul pentru „Săptămâna mobilității europene“, la Făgăraș

A fost stabilit calendarul pentru „Săptămâna mobilității europene“, care va avea loc în perioada 16- 22 septembrie. În acest sens, în orașul nostru vor avea loc mai multe activități, în care sunt implicați copiii din grădinițe și școli, activități care să atragă atenția asupra reducerii poluării, prin deplasarea cu mijloace de transport sustenabile: transportul în comun, bicicleta și mersul pe jos. 

Fiecare ediție a Săptămânii Mobilității Europene  pune accentul pe o anumită temă legată de mobilitatea durabilă. Tema din acest an este „Combină și deplasează-te !”.
Cu această ocazie, se promovează soluțiile de mobilitate partajată și se evidențiază beneficiile unor mijloace de transport mai puțin poluante, din cadrul proiectului european Civitas Prosperity.
Campania europeană de promovare a mobilității urbane durabile, reprezintă o oportunitate perfectă de a explica provocările cu care se confruntă orașele în efortul lor de a opera o schimbare la nivel comportamental și de a avansa pe calea elaborării unei strategii mai durabile în materie de transport.

Autoritatea locală, încurajează anual, organizarea de activități destinate creșterii gradului de conștientizare cu privire la multimodalitate, respectiv utilizarea unor moduri de transport diferite pentru deplasări diferite în cadrul rutinei săptămânale, precum și lansează măsuri permanente destinate îmbunătățirii situației transportului durabil în Municipiul Făgăraș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.