În perioada 07 – 09 septembrie a.c., poliţiştii de investigare a criminalității economice din cadrul I.P.J. Brașov au desfășurat mai multe acțiuni pe raza municipiilor Brașov, Făgăraș și Săcele pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale precum și a respectării legislației privind desfășurarea activității de comerț de către persoanele fizice și juridice cu activitate în domeniul alimentației publice.

Activitățile au urmărit respectarea prevederilor Legii 12/1990 Rep. privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 Rep. privind protecția consumatorilor, Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 Rep. privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale,

Astfel, în cadrul activităților, polițiștii au controlat un număr de 21 persoane fizice/juridice, au aplicat 6 sancţiuni contravenţionale în valoare totala de 28.000 lei și au confiscat valoric suma de 945 lei, reprezentând bani proveniți din vânzări care nu au fost evidențiați pe casele de marcat.