Prognoza METEO, pe două săptămâni, în Transilvania și la munte

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 10-23 septembrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea se păstrează deosebit de caldă pentru această perioadă. Maximele vor ajunge la valori de 28 de grade Celsius.

TRANSILVANIA

Pe tot parcursul celor două săptămâni de referință, sunt estimate valori de temperatură peste cele climatologic specifice perioadei din an, cu maxime de 23…26 de grade iar intervalul 13-15 septembrie va fi caracterizat de o vreme deosebit de caldă, cu o medie a valorilor diurne de 25…28 de grade. Regimul termic nocturn, în medie de 7…12 grade, va fi apropiat de cel normal la începutul intervalului, apoi și temperaturile minime se vor situa în general peste cele medii multianuale. Până în data de 16 septembrie vor fi posibile doar ploi slabe, izolate, apoi probabilitatea de a ploua temporar,în mare parte a regiunii,va fi în creștere.

 

LA MUNTE

Intervalul de referință va debuta cu o vreme caracterizată de valori de temperatură în jurul celor normale pentru această perioadă din an. Apoi, treptat vremea se va încălzi, temperaturile urmând a se situa în general peste mediile multianuale. Astfel, maximele diurne vor crește de la un ecart de 11…17grade spre valori de14…20 de grade,iar cele minime de la 3…9 grade la 5…10 grade, în medie. Pentru a doua săptâmână estimarile prognostice indică temperaturi, în marea lor majoritate, mai ridicate decât norma climatologică a perioadei. La începutul intervalului vor fi ploi slabe, pe spații restrânse. Probabilitatea să plouă în majoritatea masivelor va fi mai ridicată în perioada 16-20 septembrie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.