Opt consilieri locali cer demisia primarului și a viceprimarului din Hârseni

Opt consilieri locali din Hârseni solicită demisia celor doi edili din Hârseni care l-au bătut în data de 15 august pe Mircea Lie, în satul Mărgineni. Ioan Mesaroş, Daniel Dâmboiu, Ioan Sin, Gheorghe Grecu, Emil Suciu, Florin Toacșe, Lenuța Manta și Angela Cazan sunt cei care au solicitat în scris demisia primarului Mihai Oltean și a viceprimarului Ovidiu Beleaua.

Faptele dumneavoastră incalificabile au adus prejudicii nu doar persoanei pe care ați lovit-o cu bestialitate, ci și întregii comune”, se arată în cererea înregistrată la Primăria comunei Hârseni.

Cei opt consideră că evenimentul din 15 august reprezintă un fapt deosebit de grav, total incompatibil cu funcțiile de primar, respectiv viceprimar și  „că atât primarul, cât și viceprimarul, au încălcat jurământul depus, prevăzut la art. 32 alin. 1 din Legea admninistrației publice locale nr. 215/2001: să respecte Constituţia şi legile ţării şi să facă, cu bună-credinţă, tot ceea ce stă în puterile şi priceperea lor pentru binele locuitorilor comunei“.

De asemenea, consilierii locali consideră că „faptele dumneavoastră incalificabile au adus prejudicii nu doar persoanei pe care ați lovit-o cu bestialitate, ci și întregii comune”. 

În plus spun că vor demara toate procedurile legale pentru  a-i demite dacă vor refuza să demisioneze.

Reamintim că cei doi aleși neagă acuzațiile, iar polițiștii au deschis un dosar în care se fac cercetări pentru lovire și alte violențe.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.