Trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile la Sibiu

FOTO: Radio ConstantaTrei cazuri de infecţie cu virusul West Nile au fost confirmate în judeţul Sibiu, fiind vorba despre doi bărbaţi şi o femeie, anunţă Direcţia de Sănătate Publică Sibiu, citați de news.ro. De asemenea, un alt caz în care există suspiciune de West Nile este în curs de investigare. Reprezentanţii DSP Sibiu mai spun că pacienţii infectaţi au avut o evoluţie favorabilă, fiind externaţi.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Sibiu au anunţat, miercuri, că în judeţ au fost confirmate, la sfârşitul lunii august, trei cazuri de infecţie cu virusul West Nile (în localităţile Poiana Sibiului, Roşia şi Ruşi), aflându-se în curs de investigare un alt caz, cu domiciliul în municipiul Sibiu.
Astfel, conform DSP Sibiu, este vorba de un bărbat de 75 de ani din Poiana Sibiului, un altul de 50 de ani din Ruşi şi o femeie de 47 de ani din Roşia. Suspiciunea se referă la un bărbat în vârstă de 66 de ani din municipiul Sibiu. Toţi bolnavii au prezentat simptome clinice de meningo-encefalită, iar evoluţia a fost favorabilă, în prezent fiind externaţi. Cazurile sunt sporadice, nu au legătură între ele, precizează DSP Sibiu. În acest context, DSP Sibiu a informat toate instituţiile implicate pentru a se aplica cu rigurozitate măsurile de prevenire a răspândirii acestei infecţii, în cele trei localităţi, conform Planului de măsuri pentru supravegherea şi prevenirea infecţiei cu virusul West Nile în judeţ.
Conform datelor furnizate Ministerului Sănătăţii de Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, din 2 mai şi până în 22 august, au fost înregistrate 56 de cazuri de meningite/meningo-encefalite cauzate de infecţia cu virus West Nile, fiind semnalate 6 decese.

Mai mult AICI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.