Doi consilieri locali au fost la Casa de Cultură pentru a găsi o cale de împăcare cu Diana Gribincea Popa. Ce s-a întâmplat apoi

Consilierii locali s-au întâlnit aseară în ședință de îndată. Pe ordinea de zi a fost un singur proiect de hotărâre, cel privind angajarea unui avocat care să reprezinte interesele Consiliului Local, în procesul intentat în luna mai, de Diana Gribincea Popa, managerul Casei de Cultură. Managerul Casei de Cultură solicită suma de 5.076 de lei, reprezentând pierderi salariale și daune morale de 100.000 de lei, asta după ce procedura de desfășurare a concursului de proiecte de management a fost contestată chiar de președintele comisiei de evaluare, Florin Alexandru și după ce consilierii locali au votat împotriva reluării procedurii.

Îmi doresc ca nicio femeie însărcinată și care își duce la îndeplinire atribuțiile de serviciu să nu mai treacă printr-o astfel de experiență, cei care au greșit, voit sau în necunoștință de cauză, să-și asume greșeala și să plătească pentru asta. Cuantumul daunelor morale nu il voi folosi în scop propriu.“, ne-a transmis Diana Gribincea.

Astfel că aleșii locali au fost nevoiți să-i aleagă un avocat care să-i reprezinte în instanță. Însă nu înainte de a încerca o împăcare cu managerul Casei de Cultură.

Înainte să ajungem la proces, vreau să vă spun că regret profund ceea ce s-a întâmplat și cu atât mai mult cu cât că în anul centenarului, două instituții din Făgăraș, intră în conflict, pe cale judecătorească. La propunerea colegului nostru, domnul Cătălin Cârje, întărită de domnul primar,  m-am deplasat în ziua următoare ședinței de săptămâna trecută, la Casa de Cultură cu domnul consilier Florin Alexandru, ca să putem să găsim o cale de conciliere. Doamna director nu se găsea, era plecată în concediu, așa că tentativa noastră a eșuat. În ziua următoare, bineînțeles că am discutat cu un avocat, i-am prezentat situația așa cum este, a citit documentele și ne-a confirmat că sunt foarte mari șanse de câștig din partea noastră, adică este aproape sigur. De asemenea am mai cerut părerea a patru colegi avocați care ne-au confirmat că  am procedat corect, am respectat legislația“, ne-a declarat Alexandru Mazilu, consilier local PNL.

Avocatul ales este Călin Pernicek iar suma pe care o au de achitat consilierii acestuia este de 6000 de lei, potrivit viceprimarului, Valentin Clonț.

Cum s-a ajuns la judecată: http://fagarasultau.ro/2017/11/02/diana-gribincea-popa-managerul-casei-de-cultura-data-la-o-parte/

Un comentariu la „Doi consilieri locali au fost la Casa de Cultură pentru a găsi o cale de împăcare cu Diana Gribincea Popa. Ce s-a întâmplat apoi

  • noiembrie 14, 2020 la 6:29 am
    Permalink

    Domnii consilieri nu au voie sa poarte masca? Mazilu ,,ordona,, aici nu purtam masca?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.