Făgărășeancă, nominalizată la „FEMINA VIP“

Profesoara Codrina Anghel – preşedintă a Fundaţiei Culturale „Negru Vodă“ din Făgăraş, iniţiatoarea Festivalului „Evadarea în artă“  a fost nominalizată în cadrul proiectului Femina Vip – iniţiat de Asociaţia Femeilor de Afaceri şi a Femeilor Conducătoare de Întreprinderi Braşov.  Codrina i-a făcut pe tineri şi pe copii să iubească teatrul, muzica şi poezia, arta creaţiei artistice în general şi are planuri mari de viitor: vrea ca la Făgăraş să existe un centru cultural pentru tânăra generaţie.

 Codrina Anghel este profesoară de Limba şi Literatura Română. Dar iubeşte teatrul pentru că mama sa este actriţă. Aşadar a crescut pe scenă şi, deopotrivă iubeşte muzica, poezia – şi tot ce ţine de creaţia artistică. A fost nominalizată a proiectului Femina Vip un proiect care a luat naştere ca urmare a nevoii de a cunoaşte oamenii de valoare ai comunităţii, mai exact a femeilor care prin realizările lor profesionale au contribuit la creşterea mediului de afaceri, la dezvoltarea actului de cultură, la întărirea şi ridicarea nivelului învăţământului, femei care pot constitui un exemplu şi un model de urmat. Decernarea trofeului „Femina Vip Braşov” şi Gala de festivităţi vor fi în data de 16 septembrie 2018, în Aula Universităţii Transilvania Braşov.

„Gala se va desfăşura în septembrie, la Braşov, dar până atunci vor mai exista nişte interviuri cu nominalizatele acestui an. E o nominalizare care ne ajută să înţelegem cât de departe pot ajunge veştile bune şi este de fapt o contrazicere a faptului că în Făgăraş nu se întâmplă nimic. Este o încununare a tot ceea ce am făcut în toţi aceşti 10 ani fără să aşteptăm recompense şi iată că au ecou toate aceste iniţiative“, a spus prof. Codrina Anghel.

La selecţia candidatelor se va ţine cont de contribuţia semnificativă în domeniul de activitate; finalizarea unei iniţiative în beneficiul comunităţii locale; De asemenea, o candidată cu potenţial ar trebui să fie recunoscută ca o personalitate în comunitate, să aibă entuziasm, pasiune, talent, implicare, să fie remarcată ca un lider de opinie.La Făgăraş, prin Festivalul „Evadarea în Artă“ a adus teatrul, muzica poezia. A dorit asta pentru că în oraş nu există nici teatru şi nici Filarmonică.

 „În Făgăraş nu există teatru, o filarmonică şi faptul că am reuşit în ciuda lipsei de fonduri substanţiale – spune multe. Este principalul meu argument, pentru care am şi primit nominalizarea. Proiectul pe viitor este să reuşim să coagulăm oamenii care se ocupă de educaţia artistică a copiilor şi a tinerilor, iar Făgăraşul să fie un loc de întâlnire pentru ei. Îmi doresc un centru artistic pentru tineri şi copii aici.“, a mai adăugat prof. Codrina Anghel.

Proiectul a început în 25 aprilie şi se încheie pe 16 septembrie şi se desfăşoară în colaborare cu Consiliul Judeţean Braşov, Primăria Braşov, Consiliul Local Braşov, Inspectoratul Şcolar Braşov şi Consiliul Naţional al Rectorilor. Pe lângă marele premiu: „TROFEUL FEMINA VIP BRAŞOV 2018″, vor fi acordate premii pentru rezultate deosebite în domeniul economic – de business, în activitatea ONG și socială, în domeniul sănătăţii, în formarea şi educarea tinerei generaţii și pentru performanţe în domeniul cultural – artistic.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *