Aventura Parc Drăguș, o atracție pentru turiști

Unul din punctele de atracție din Țara Făgărașului, mai ales în sezonul estival, se află la Drăguș. Este vorba de Aventura Parc Drăguș, unde pasionații de aventură au la dispoziție șapte trasee de tip aventura, de diferite dificultăți, pentru copii și pentru adulți și traseu de tiroliene. Iar turiștii aflați în zonă, nu ezită să se aventureze aici.

În acest moment, parcul are 7 trasee de dificultate progresivă, toate traseele pleacă din același loc. Toate traseele au cel puțin o tiroliană. De asemenea, avem panou de escaladă cu multiple opțiuni de cățărare.

Pentru cei mai experimentați sau pur și simplu pentru curajoși, punem la dispoziție panoul de cățărare/alpinism. Panoul este de dificultate medie și îndeplinește toate normele de siguranță. Are două fețe și șapte linii de escaladă. Pe lângă aceasta, mai avem o zonă de TIR, unde învățăm să tragem cu arcul, cu arma de tip airsoft sau cu pistolul și putem să jucăm mini -golf. Pentru turiștii cu mai multă adrenalină, avem un joc de Paintball. De asemenea, turiștii pot opt pentru turele cu mini Jeep-urile, care sunt niște replici după Willys, după jeep-ul Willys american de război, mai micuțe și care pot fi accesate chiar și de două persoane, în general părinte cu copil, pe un traseu amenajat lângă parc“, ne-a spus Mihai Cota, administratorul parcului.

Parcul a fost amenajat în anul 2014 și inițial avea doar două trasee.

Totul a început cu dragoste de natură, cu intenții de mișcare. Parcul este amenajat pe 0,7 ha. Am avut inițial două trasee și în fiecare an am făcut unul sau două trasee, în funcție de cum am putut. Suntem un SRL și suntem în asociere cu Primăria Drăguș care ne-a pus la dispoziție acest teren“, ne-a mai spus administratorul parcului.

Prețul pentru o aventură în acest parc începe de la 15 lei și poate ajunge la 45 de lei pentru un pachet de două ore.

Începând cu 15 lei, atât ar fi prețul minim pentru tiroliene, pentru o tură, până la 45 de lei dacă am lua un pachet de două ore, pentru adulți. Pentru copii este de 35 de lei iar timp de două  se dau pe oricare din cele 7 trasee“, a mai spus Mihai Cota.

Aventura Parc Drăguș este amplasat la 24 de km de Municipiul Făgăraș, la 8 km est de Orașul Victoria și doar 1 km de Mănăstirea Sâmbăta de Sus.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.