Proiect ambițios: Spitalul din Făgăraș transformat în Spital Municipal de Urgență

Un proiect ambițios al conducerii Spitalului din Făgăraș este transformarea acestei unități medicale,  în spital de urgență. La ultima ședință de consiliu local, a fost aprobată înființarea Liniei de Gardă pentru specialitatea Ortopedie- Traumatologie. Urmează și la Radiologie înființarea unei linii de gardă, absolut necesară pentru pasul final: transformarea spitalului din Făgăraș, în spital de urgență, ceea ce înseamnă mai multe fonduri pentru asigurarea serviciilor medicale în zona noastră.

„S-a aprobat înființarea liniei de gardă de Ortopedie, la Spitalul Municipal Făgăraș. Sperăm ca după această hotărâre a Consiliului Local să obținem în cel mai  scurt termen, în cursul lunii august, avizul Ministerului Sănătății și de la 1 septembrie, această linie de gardă, să funcționeze. Această linie de gardă cu cei patru medici care vor asigura gărzile de Ortopedie, la spitalul municipal va fi asigurată din veniturile proprii ale spitalului.

Există în acest moment 6 linii de gardă, fără cea de Ortopedie, la spital. Radiologia va fi următoarea linie de gardă aprobată și este absolut necesară la fel ca și Ortopedia. A fost condiție pentru Programul de Endoprotezare pe care îl avem cu Ministerul Sănătății și care este parte Spitalul Municipal Făgăraș, este condiție pentru continuarea acestui program. Eu cred că se vor schimba multe și cred că deja sunt în curs de schimbare și sper că are un efect pozitiv aducerea computerului tomograf. Următoarea linie de gardă va fi extrem de utilă, înființarea liniei de gardă la Radiologie, acolo avem o problemă în plus, în sensul că trebuie să asigurăm și medicii care să asigure aceste linii de gardă și în acest moment avem doar 2 medici. O să trebuiască să cooptăm de la alte spitale medici pentru asigurarea liniei de gardă. Eu cred că un pas înainte a fost făcut, inclusiv cu Centrul de Primiri Urgențe, în sensul că obținerea clasificării de Spital de Urgență, acordată de către Direcția Sănătate Publică a Județului Brașov este un pas înainte și obținerea clasificării finale cu asigurarea numărului de medici până la sfârșitul anului este de asemenea o certitudine“, ne-a declarat Mariana Câju, președinte Consiliului de Administrație al Spitalului.

În momentul de față, spitalul din Făgăraș are șase linii de gardă: ATI, Chirurgie, CPU, Pediatrie, Obstetrică- Ginecologie și Interne. În plus, această modificare prevede transformarea Centrului de Primiri Urgențe în Unitatea de Primiri Urgențe, ceea ce înseamnă existența a patru medici cu competențe în urgențe.

„Ceea ce diferențiază față de alte spitale este ca Centrul de Primiri Urgențe să se Transforme în Unitate de Primiri Urgențe și condiția este să avem patru medici cu competențe în urgență sau cu specialitatea urgențe. Noi nu avem decât trei în momentul de față. Am scos la concurs postul de medic șef pe urgență ca să îndeplinim ultima condiție, pentru ca Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne să ne dea clasificarea definitivă“, ne-a mai spus Mariana Câju.

Dacă se va reuși transformarea spitalului din Făgăraș în spital municipal de urgențe, finanțarea nu va mai fi din veniturile proprii, din contractul cu Casa de Asigurări de Sănătate, ci de la Ministerul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.