foto: Sibiu 100%

În perioada 28 – 29 iulie 2018, Cetatea Făgăraș va găzdui întâlnirea trabantiștilor din România, în cadrul evenimentului ”Trabantul ne unește în centru”.

Pentru prima ediție s-au anunțat 26 de trabantiști din județele Brașov, Dâmbovița, Maramureș, Covasna, Argeș, Arad, Buzău, Dolj, Suceava, Caraș – Severin, Mureș și din capitală.

Pe parcursul celor două zile, trabantiștii vor face expoziție în parcarea cetății de la ora 11.00, atât sâmbătă cât și duminică, iar parada va avea loc sâmbătă de la ora 17.00 și duminică de la ora 12.00 pe următoarele străzi ale municipiului: str. Cetății – cartier Tudor Vladimirescu – str. Cîmpului Nou – str. Negoiu – str. 13 Decembrie – str. Cimitirului – Bulevardul Unirii – parcarea cetății.

De asemenea, aceștia vor ajunge sâmbătă în satul Șona unde vor vizita movilele, Casa din Șona, fierăria și Casa albastră, iar duminică vor merge la evenimentul ”Comuna Lisa – în strai de sărbătoare”, la Mănăstirea Brâncoveanu de la Sâmbăta de Sus și la Herghelia de lipițani de la Sâmbăta de Jos.

„Ideea acestui eveniment mi-a venit în momentul în care colegul meu, Ionuț Sas, a venit la serviciu cu trabantul. I-am propus să invităm și alți trabantiști din țară, Consiliul Local a aprobat suma necesară pentru desfășurarea acestuia și, astfel, vom avea prima ediție ”Trabantul ne unește în centru” cu 26 de trabantiști”, a declarat Diana Gribincea Popa, managerul Casei Municipale de Cultură Făgăraș.