Copilul de 5 ani, căutat printre gunoaie și în gropi adânci de 13 metri, pe râul Olt

De opt zile, pompierii făgărășeni ajutați de scafandrii de la ISU Brașov, Mureș și Covasna, îl caută neîncetat pe băiețelul de 5 ani, luat de ape în data de 20 iulie. Copilul se afla împreună cu tatăl său, la marginea Făgărașului, lângă pârâul Racovița, în spatele Centrului de Plasament Casa Maria. Tatăl a încercat să facă manevra de întoarcere a căruței. Însă atelajul a scăpat în apă iar copilul de 5 ani s-a dezechilibrat și a căzut, fiind luat de ape. Tatăl invalid de un picior a rămas și el blocat în căruță și doar pompierii care au ajuns la fața locului l-au salvat. De atunci, în fiecare zi, pompierii au căutat neîncetat trupul micuțului, începând din locul de unde a căzut, apoi pe pârâul Berivoi, pe canalul de fugă și până la barajul de la Olteț. Misiunea nu e una ușoară, mai ales că apele Oltului sunt foarte mari, existând gropi formate pe fundul apei și de 13 metri adâncime.

„Încă din data de 20.07, am fost anunțați, în jurul orei 18.00 despre dispariția acestui copil. Facem căutări din momentul acela, în primele zile cu scafandrii de la ISU Mureș și ISU Covasna, acum desfășurăm operațiunile de căutare cu scafandrii din cadrul ISU Brașov și cu bărci din cadrul Detașamentului de Pompieri Făgăraș. Ne îngreunează atât forma de pe fundul Oltului, cât și condițiile meteorologice și hidrologice care sunt. Acționăm în limita posibilităților și într-adevăr condițiile de căutare sunt foarte dificile“, ne-a spus mr. David Valeriu, împuternicit prim adjunct al inspectorului șef ISU Brașov.

Condițiile sunt foarte grele din cauza curenților puternici, curenți de adâncime. Miercuri, scafandrii au reușit să pătrundă într-o groapă adâncă de aproximativ 13 metri, au reușit să ajungă până la 6 metri. Din cauza curenților puternici sunt împinși la suprafață. Datorită apei care are în jur de 10-11 grade, trupul copilului este conservat de aceea credem că nu iese la suprafață“, ne-a spus lct. col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

În plus, la barajul de la Olteț, pompierii se mai confruntă cu o situație: ei trebuie să caute trupul micuțului printre tonele de gunoaie adunate aici, făcând dificilă căutarea. Este destul de greu să fie văzut trupul copilului printre mormanele de gunoaie ce plutesc pe suprafața apei.

Pompierii susțin că vor continua căutările până la sfârșitul acestei săptămâni, potrivit protocoalelor în domeniu. Militarii speră ca băiatul să fie scos până atuntci de ape la suprafață.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.