Pe lângă intervențiile zilnice, pompierii făgărășeni alături de colegi din alte  județe participă la concursul Serviciilor Profesioniste, devenit deja tradiție pentru militari și care are ca obiectiv fundamental dezvoltarea şi perfecţionarea aptitudinilor specifice ale pompierilor, necesare îndeplinirii acţiunilor de intervenţie în situaţii de urgenţă. Zilele acestea se desfășoară faza zonală, fază la care participă pompieri din Inspectoratele Brașov, Covasna, Mureș, Sibiu și Harghita. Una din probe, „scara de fereastră“ s-a desfășurat astăzi la Detașamentul de Pompieri Făgăraș. Cinci din cei 10 membri ai echipei ISU Brașov fac parte din subunitatea de la Făgăraș.

Astăzi suntem la faza zonală a Concursului Serviciilor profesionale pentru situații de urgență. Noi suntem în sprijinul celor de la ISU Covasna și îi ajutăm la această probă, scara de fereastră. Din punctul meu de vedere, noi avem un lot în formare, creștem ușor și sper să ajungem la un nivel cât mai bun“, ne-a spus mr. David Valeriu, împuternicit prim adjunct al inspectorului șef ISU Brașov.

 

 

Astăzi la Făgăraș, în curtea subunității se desfășoară proba „scara de fereastră“, faza zonală a Serviciilor Profesioniste a Pompierilor. Turnul unde se desfășoară această probă a fost reabilitat în urmă cu doi ani de zile, astfel că proba se poate desfășura la noi în subunitate“, ne-a spus lct. col. Dorin Moldovan, comandantul Detașamentului de Pompieri Făgăraș.

 

„Astăzi este a doua zi a Concursului Profesional a Serviciilor Profesioniste. Sunt 5 județe care se întrec la această competiție: Brașov, Covasna, Harghita, Mureș și Sibiu. Ieri am avut prima probă desfășurată la Târgu Secuiesc unde pe primul loc a ieșit Sibiul, pe locul doi, Brașovul și pe locul trei Covasna iar astăzi echipajele de pompieri se întrec la turnul de instrucție. Este vorba de „scara de fereastră“ iar concurenții trebuie să escaladeze acest turn și sunt trei etaje de urcat cu ajutorul scării iar în final cei mai buni vor câștiga. Mâine mai avem două probe. Este vorba de dispozitivul de intervenție la motopompă și ștafeta 4×100 m iar ulterior câștigătorii se vor califica la etapa finală. Până în prezent cele mai bune echipaje sunt cele de la ISU Sibiu și Brașov. Au experiență în acest domeniu, dar și centre de pregătire specifice pentru acest tip de concurs“, ne-a spus sublocotenent Marius Tolvaj, purtătorul de cuvânt al  ISU Covasna.