Protecția Consumatorului a emis dispoziție de oprire temporară a activității restaurantului din Șercăița

Comisarii OPC Braşov au emis dispoziţie de oprire temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficienţelor constatate, în cazul complexului turistic din Şercăiţa, de la care mai mulţi nuntaşi şi chiar mireasa au ajuns la spital, sâmbătă seară, cu simptome de toxiinfecţie alimentară.

Măsura a fost luată după controlul de ieri. Potrivit informaţiilor oferite astăzi de şeful Comisariatului Regional pentru Protecţia Consumatorilor (CRPC) Braşov, Sorin Susanu, s-au constatat depășiri ale parametrilor microbiologici la enterobacteriacee, la probele de aperitiv (format din vinete cu maioneză, icre, doboș de cașcaval cu șuncă, mini șnițele din piept de pui, salam, telemea), supă cu tăiţei şi prăjituri, diverse sortimente.

Ținând cont de acest aspect, pentru limitarea prejudicierii sănătății consumatorilor, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Brașov a întocmit în cauză un proces verbal de constatare prin care s-a dispus operatorului economic ca și măsură complementară, în conformitate cu prevederile legale, oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficientelor constatate, ținând cont că s-a prestat un serviciu care a pus în pericol sănătatea și securitatea consumatorilor participanți la acel eveniment, urmând ca acțiunea de control să se finalizeze la data de 23.07.2018, dată la care se va întocmi un proces verbal de constatare a contravenției și se vor aplica sancțiunile contravenționale prevăzute de actele normative în vigoare”, a informat Sorin Susanu.

Sâmbătă seară, 28 de persoane au ajuns la Urgențe, având probleme digestive de la o posibilă toxiinfecție alimentară. Printre cei care au ajuns la spital s-a aflat și mireasa.

sursa: mytex.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.