Comuna Lisa în strai de sărbătoare

Locuitorii comunei Lisa vor îmbrăca haine de sărbătoare și vor  marca așa cum se cuvine Centenarul Marii Uniri, mai ales că săteni din comună au participat la acest important moment istoric. În acest sens, în comună vor avea loc mai multe acțiuni dedicate Centenarului Marii Uniri, activități care fac parte dintr-un proiect finațat de Consiliul Județean Brașov și Comuna Lisa.

Primăria Comunei Lisa organizează manifestarea culturală, „Comuna Lisa în strai de sărbătoare”, în data de 29 iulie 2018, zi în care sărbătorim și Imnul Național. În cadrul evenimentului va avea loc și inaugurarea bustului marelui scriitor Octavian Paler, cetățean de onoare al comunei Lisa. De asemenea, evenimentul cuprinde și vernisajul unei expoziții „Și noi am semnat la Alba Iulia“, coordonator fiind Ioan Ciungara. De la ora 14.00, localnicii și nu numai, sunt așteptați la un spectacol organizat în fața Primăriei Lisa.

Suntem în an centenar iar evenimentele sunt legate de Marea Unire. Acest eveniment este doar o parte din proiectul pe care îl avem  cu finanțare de la Consiliul Județean Brașov și de la Primăria Lisa. O să organizăm un mic spectacol în cadrul proiectului. De asemenea, o să dezvelim bustul marelui om de cultură Octavian Paler, făcut din bronz. O să facem niște plăci comemorative pentru trei persoane din comună care au fost și au semnat la Unirea din 1918. Sunt două persoane din Pojorta și una din satul Breaza. Dezvelirea acestor plăci comemorative va avea loc vineri, 20 iulie, la Breaza și duminică, 22 iulie, la Pojorta. Tot în cadrul acestui proiect o să avem o deplasare la Alba Iulia, la muzeu, cu Grupul vocal Colții Brezei  și cu copiii de la Horița din Lisa“, ne-a spus Gheorghe Moga, primarul comunei Lisa.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.