OPC Brașov: „Rezultatele preliminare arată depășiri extrem de mari la indicatorii admiși, la aperitiv“

foto: arhiva

Buletinul final al probelor luate din mâncarea servită la restaurantul din  Șercăița, nu a fost încă finalizat. Însă, rezultatele preliminare arată depășiri extrem de mari la indicatorii maxim admiși, la aperitiv, ne-a declarat în urmă cu puțin timp, Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov. În momentul de față, o echipă mixtă de control se află din nou la restaurantul din Șercăița.

În momentul de față, există o echipă mixtă care desfășoară o acțiune de recontrol. Avem doar niște rezultate preliminare și se pare că analizele de laborator, referitoare la probele de mâncare, prelevate de noi sunt neconforme. Ca urmare se adeveresc suspiciunile avute de noi, referitoare cel puțin la aperitivul pe care l-au mâncat cei de acolo. Dar încă nu pot să vă dau cu exactitate, pentru că nu e buletinul final emis. În cursul procesului de analizare a probelor de mâncare, poți să vezi direcția în care se duc lucrurile, dar o concluzie finală, pot să vă dau când există buletinul de analiză finalizat.  Dar cel mai probabil este ceea ce vă spun, că acele analize arată depășiri  extrem de mari ale indicatorilor maxim admiși și ca urmare, cel mai probabil comisarii noștri care se află în momentul de față acolo, vor lua deciziile ce se impun. Este foarte posibil ca decizia să fie cea de suspendare a activității până la remedierea deficiențelor. “, a spus Sorin Susanu, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov,

Astfel că în urma recontrolului de astăzi, dar și în funcție de rezultatul final al analizelor, se vor lua o serie de măsuri privind activitatea agentului economic.

„Măsura pe care noi o vom aplica astăzi, în funcție de rezultate, va obliga agentul economic, pe lângă faptul de a nu funcționa până nu remediază absolut toate deficiențele,  să ia toate măsurile ce se impun. Dacă va reuși să remedieze tot ceea ce noi îi vom da în planul de măsuri până sâmbătă, atunci după recontrolul instituțiilor de stat, va putea funcționa și se va putea desfășura acel eveniment. Dacă nu va putea remedia până atunci, acel eveniment nu va avea loc iar unitatea va rămâne închisă“, ne-a mai spus Sorin Susanu.

Reamintim că 28 de persoane printre care mireasa și nașa au ajuns sâmbătă noaptea la spital cu toxiinfecție alimentară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.