Primele simptome de toxiinfecție alimentară au apărut după ce au fost servite aperitivul și peștele

foto: arhiva eMaramures

21 de nuntași au ajuns noaptea trecută de la petrecerea organizată la un restaurant din Șercăița la spitalul din Făgăraș, cu simptome de toxiinfecție alimentară.

Imediat ce au aflat de incident, comisarii Protecției Consumatorilor Brașov s-au deplasat acolo, pentru verificări.

Am fost azi-noapte acolo, am demarat acțiunile de control, am sigilat probe alimentare care astăzi ajung la laborator. Există elemente avute în vedere referitor la faptul că nu am găsit ambalajele unor produse din care s-a făcut mâncare și nu am putut avea date despre valabilitate, trasabilitate”, a declarat pentru mytex.ro, șeful Comisariatului Regional pentru Protecția Consumatorilor Brașov, Sorin Susanu.

Potrivit acestuia, reprezentanții complexului turistic sunt invitați mâine la sediul instituției, pentru a prezenta mai multe documente, printre care carnetele de sănătate ale angajaților, pentru a se verifica dacă aveau analizele la zi.

În atenția comisarilor este și un agent economic din Făgăraș care s-a ocupat de partea de candy bar (desert).

Sursa citată a precizat că primele simptome de toxiinfecție alimentară au apărut după ce au fost servite aperitivul (care a conținut brânzeturi de la un producător autorizat din zonă) și peștele.

Amintim că, potrivit plt. maj. Luiza Dănilă, din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, 12 persoane au fost transportate la spital de către echipaje SMURD și ale Ambulanței, iar alte 9 s-au prezentat singure la unitatea medicală.

Un caz similar a fost înregistrat în august 2015, la Șercăița. Atunci, cinci nuntași au ajuns la spital, cu simptome de toxiinfecție alimentară. Atunci, şeful CRPC Braşov a anunțat că s-au găsit mai multe nereguli, printre care aproape 4,5 kilograme de produse alimentare expirate ținute în spaţiul frigorific şi ouă nespălate şi nedezinfectate, care prezentau urme biologice.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.