foto:mitropolia-ardealului.ro

Credincioșii din Hârseni au primit ieri vizita pastorală a Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie la sărbătoarea Icoanei Maicii Domnului „Prodromița” și a sfințit o copie a renumitei icoane din Muntele Athos, donată Bisericii „Sfântul Gheorghe” din Hârseni de familia Erhu Eugen și Liliana. Cu această ocazie, biserica din Hârseni a primit și al doilea hram, sărbătoarea acestei icoane, prăznuită la 12 iulie. În soborul slujitor, alături de IPS Mitropolit Laurențiu s-au aflat protopopul de Făgăraș 1, Marius Corlean, ieromonahi, parohul de la Hârseni, Iulian Avram și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost date de o parte a grupului psaltic „Tronos” al Catedralei patriarhale.

Ocrotirea Maicii Preacurate

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioșilor prezenți despre cinstirea Maicii Domnului și despre icoana „Prodromița” din Muntele Athos.

Părintele paroh Iulian Avram a fost hirotesit la final iconom stavrofor, ca recunoștință pentru întreaga activitate pastorală și misionară de până acum. Acte de cinstire au primit Consiliul și Adunarea eparhiale, donatorii icoanei „Prodromița”, familia Erhu Eugen și Liliana, precum și alți binefăcători ai bisericii din Hârseni. Părintele Iulian Avram i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă peste credincioșii din Hârseni și tuturor celor care au sprijinit în vreun fel activitatea duhovnicească din comunitatea aflată în apropiere de Făgăraș. Părintele Iulian Avram i-a oferit în dar ierarhului o altă copie a icoanei „Prodromița”.