Operațiunea „Stupul de albine“, pe promenada Cetății Făgăraș. Foto

O familie de albine și-a făcut cuib în scorbura unui castan bătrân de pe promenada Cetății Făgăraș. Pentru că se apropie Zilele Făgărașului iar în acea zonă va fi montată scena și vor fi mulți oameni prezenți, autoritățile locale au luat decizia să mute stupul în alt loc. Responsabili pentru această operațiune au fost apicultorii: Alexandru Mazilu, consilier local și Tiberiu Duna, de la ADPP Făgăraș.

Domnul primar dorește ca această familie de albine care s-a statornicit de vreo 2 ani de zile aici, să-și mute cuibul în altă parte, pentru că vin „Zilele Făgărașului“ și există pericolul să înțepe pe cineva. Și atunci cu cu domnul Duna, ne-am apucat să facem o fereastră, să-l scoatem de acolo și vor fi mutate într-o ladă și vor lua calea altui loc în care vor sta bine“, ne-a spus Alexandru Mazilu.

În cuibul din scorbura copacului, apicultorii au găsit o familie de albine foarte puternică. Ei spun că aici erau în jur de 60.000 de albine.

Familia fiind veche, de vreo doi ani știu eu că este aici, cu siguranță are mult puiet și multe albine vin de la cules. Facem o fereastră, o scoatem afară și încercăm să luăm cu fum, să le liniștim, să luăm fagurii și să-i băgăm într-o ladă. În această ladă intercalăm și rame construite de noi și albinele vor trece pe rame, ulterior o să eclozeze puietul care se  găsește în fagurii lor și ei vor trece de asemenea pe rame și se va face o nouă familie puternică și sănătoasă“, ne-a mai spus Alexandru Mazilu.

Zeci de făgărășeni s-au oprit pentru a vedea operațiunea, însă au stat mai departe de locul operațiunii pentru că multe albine au ieșit din cuib.

Și pentru că arborele este destul de scorburos, reprezentanții Serviciului de Administrare a Domeniului Public și  Privat iau în calcul și tăierea acestuia, dacă se stabilește că poate pune în pericol viața trecătorilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *