IPS Laurențiu a resfințit Biserica „Buna Vestire” din Ucea de Sus

foto:mitropolia-ardealului.ro

Biserica „Buna Vestire” din localitatea Ucea de Sus a fost resfințită duminică, 8 iulie, slujba religioasă fiind oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Alături de ierarh s-a aflat un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte starețul Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, arhimandritul Atanasie Roman, protopopul de Făgăraș 1, Marius Corlean, parohul de la Ucea de Sus, Alexandru Stanciu și alți preoți.

Credincioșii din parohie au participat în număr mare la slujba de resfințire alături de ei adunându-se și numeroși fii ai satului veniți chiar și de peste hotare pentru a lua parte la eveniment.

IPS Laurențiu Streza a târnosit locașul de cult la exterior cu Sfântul și Marele Mir, l-a stropit cu apă sfințită, iar la interior a resfințit și înveșmântat Sfânta Masă, a sfințit catapeteasma și pictura interioară.

foto:mitropolia-ardealului.ro

După slujba de sfințire IPS Mitropolit Laurențiu a explicat credincioșilor rânduiala săvârșită prin care biserica lor a fost resfințită și a primit al doilea ocrotitor pe Sfântul Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. IPS Laurențiu a sfințit apoi și un altar de vară aflat în apropierea locașului de cult.

Credincioșii au avut posibilitatea mai apoi să intre în Sfântul Altar pentru a se închina și a cinsti capul Sfântului Andrei Șaguna, adus într-o raclă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

Faptele bune

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă amenajată în curtea locașului de cult. În cuvântul de învățătură ierarhul a vorbit credincioșilor despre învățăturile Evangheliei din această duminică, a vindecării slăbănogului din Capernaum.

Pentru întreaga activitate pastoral-misionară și administrativă din cei 12 ani de slujire la Ucea de Sus, părintele Alexandru Stanciu a fost hirotesit iconom stavrofor. IPS Mitropolit Laurențiu a oferit apoi acte de cinstire mai multor binefăcători care au sprijinit lucrările de refacere a bisericii și de restaurare a iconostasului și a picturii interioare.

În cuvântul de mulțumire, părintele paroh a amintit câteva dintre lucrările făcute în ultima perioadă la această biserică și la celălalt locaș de cult al parohiei, a menționat activitățile catehetice cu tinerii și credincioșii din comunitate și i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea tuturor acestor realizări ale parohiei.

sursa:mitropolia-ardealului.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.